donderdag 28 mei 2015

Het is Fiets Naar Je Werk Dag 2015

Fietspad langs het Apeldoorns Kanaal vlakbij de Hallse Brug

Het is kwart over zes op zo'n typische Fiets Naar Je Werkdag. Ik rij over het jaagpad langs het Apeldoorns Kanaal. Andere fietsers? Ik kom ze voorlopig niet tegen. Auto's?  Die rijden aan de andere kant van het kanaal. Het asfalt is glad en glijdt moeiteloos onder mijn banden vandaan.

Ik tref het maar met zo'n mooi fietsnaarmijnwerkroute! Als iedereen zo'n mooie route had ging er toch niemand meer met de auto of openbaar vervoer? Het is dus helemáál niet erg dat vandaag de zon niet zo mooi schijnt als op de foto hierboven ;-).

Vorig jaar telde ik de fietsen in de fietsenstalling.

7 opmerkingen:

 1. Ik heb er niet eens aan gedacht vanmorgen! Ik ploeterde met stramme benen tegen de wind in naar mijn werk.

  Gisteren ben ik naar Dronten heen en weer gefietst voor een 10.000 km beurt voor Tante Lies, en die 200 km zitten nog een beetje in de benen.

  Groet,

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik na een retourtje Dronten (160 km) ook wel ;-). Ennuh..., Fiets Naar Je Werk Dag is er eigenlijk voor degenen die (bijna) nooit met de fiets naar het werk gaan. Toch? Wij zijn al tijden goed bezig!

   Verwijderen
 2. Ik meende jou in Zutphen richting Dieren in de trein te zien stappen ( 2 dagen terug, maar toch ) ....lol. :-)))

  Ik ken je alleen van foto's dus het zal wel iemand zijn geweest die op je leek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat moet dan inderdaad mijn dubbelganger geweest zijn ;-). Drie jaar geleden reisde ik nog bijna dagelijks op en neer tussen NS Amersfoort en NS Dieren. Toen kwam ik dus wel heel regelmatig op het station (om over te stappen).

   Verwijderen
 3. Idd, fiets naar je werk dag is bedoeld om mensen op de fiets te krijgen.
  Dat gaat bij ons niet lukken. Wij zitten IN de fiets. ;-)

  Ik prijs mij ook gelukkig met een zeer fraaie WW-route. De geuren, kleuren en licht. Altijd weer anders. Twee toppuntjes van de dag. Weer of geen weer. Je voelt je opbloeien en beseft intens dat je leeft. Al was het maar het voelen van spierpijn.....
  Toch met mijn lichamelijk zwaar werk overdag ben ik 's avond toch echt wel even minder na de terugtocht. Maar het voelt altijd voldaan lekker die moeheid.

  Apeldoornskanaal is ook niet mis hebben we afgelopen weekeind kunnen vaststellen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hhmm vraag mij af Corn Dolly of dat mijn geur is. Tenslotte rijd ik vlak voor je uiut. ☺

   Verwijderen
 4. OK, ik heb wel eens een oranje waas voor mijn ogen, maar jou lucht moet eerlijk verse zweet zijn van hard zwoegen. Dat is reukloos, en al zou ik het ruiken dan hoef je er niet voor te schamen.
  Ik ruik dat liever dan kunstmatig chemische 'frisse' luchtjes die uren blijven kriebelen in mijn neus.

  Waar ik wel van baal is die die aanzwellende plaag van stikkende snorscooters. Buiten algemene acceptatie van steevast te hoge snelheid (ik fiets 25 km/u zij halen mij met gemak in...) moet ik ze kennelijk ook dulden op 'ons' fietspad langs het mooie Valeikanaal. Daar hebben ze toch echt niks te zoeken. Het is een onverplicht fietspad. Ach ik mag niet brommen...maar zij daar ook niet!

  BeantwoordenVerwijderen