woensdag 16 december 2015

De dag waarop de mannen van de jongens worden gescheiden

Bij alle fietsers die woonwerkfietsen is er minimaal één jaarlijks moment van zwakte. Een moment waarop het gebruik van de auto echt echt onvermijdelijk lijkt. Van regen als niet-fietsen-argument kun je tenminste nog wetenschappelijk onderbouwd zeggen dat het bijna nooit voorkomt. Maar het jaarlijkse kerstpakket is pas echt onvermijdelijk. Dat is dé dag waarop de zwakkeren onder ons bezwijken. Het is het moment van de waarheid. De dag waarop de mannen van de jongens worden gescheiden!

Bij het grote kantoor van het waterschap werken vandaag meer meisje en jongens dan mannen en vrouwen. Al een week van te voren kreeg iedereen een email over het gebruik van de schaarse parkeerruimte op 16 december en welke overloopmogelijkheden er beschikbaar zijn. Het is elk jaar weer de allerdrukste dag.

Als ik in de loop van de ochtend langs de fietsenstalling loop blijken er gelukkig nog heel wat echte mannen én vrouwen aanwezig te zijn. In de velomobiel- en brommotorstalling is het echter heel, heel erg leeg. Want motorfietsen en stinkbrommers hebben geen ouderwetse bagagedrager waarop je met snelbinders een forse doos kunt vastklemmen. Daar staat alleen Strada 94 op z'n vaste plekje samen met een verdwaalde fiets. Mijn grootste uitdaging zal later die dag komen. Het hele kerstpakket in één keer in de Strada persen.

...en een verdwaalde fiets...
Als ik daarna via Twitter een berichtje over dit onderwerp de digisfeer inslinger reageert ligfietser @Basboer2 met de mededeling dat zijn kerstpakket zó groot en onhandelbaar is dat ie nu nadenkt over de aanschaf van een QV. Kijk dat is de echte spirit die wij ligfietsers moeten laten zien. Niet zeuren maar fietsen. Desnoods koop je een nieuwe fiets alleen al voor dat kerstpakket!


12 opmerkingen:

 1. Het Kerstpakket is vergane glorie bij ons. Ik kan me nog wel herinneren dat ik het allemaal uit ging pakken om het in de Alleweder te verdelen :-)
  Nu krijgen we een envelopje met een inlogcode. Kun je iets bestellen wat je misschien echt nodig hebt. Of als je punten over hebt aan een goed doel kunt doneren.
  Ik denk dat ik er een tuincentrum tegoedbon voor vraag en daar (luxe) kattenvoer mee bekostig (voor die andere kater).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo is het, altijd een passende fiets voor elk vervoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben trots op je bikkel! Sieraad voor de (lig)fiets en velomobielwereld.
  Dit transportprobleem aanvoeren als rede om een QV aan teschaffen is natuur helemaal geen gek idee.
  Op een fiets kun je echt van alles vervoeren. Als je maar wil.
  Ik ken iemand die een wasmachine mee kreeg op een Quest......
  Zelf deins ik natuurlijk niet terug voor een 20kg zak kippenvoer of een bbq.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben trots op je bikkel! Sieraad voor de (lig)fiets en velomobielwereld.
  Dit transportprobleem aanvoeren als rede om een QV aan teschaffen is natuur helemaal geen gek idee.
  Op een fiets kun je echt van alles vervoeren. Als je maar wil.
  Ik ken iemand die een wasmachine mee kreeg op een Quest......
  Zelf deins ik natuurlijk niet terug voor een 20kg zak kippenvoer of een bbq.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een Cyclone achter je velomobiel kan ook heel wat problemen opvangen. Maar gelijk heb je: de fiets laten staan om een doos mee te nemen, dat doe je toch niet. Een man kent zijn prioriteiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bij mij ging het nog makkelijker: mijn kerstpakket was een te kleine badjas (heb ik aan een vrouwelijke collega gegeven) en een stuk stinkzeep (heb ik in het ronde archief gedumpt), dus het vervoer was geen probleem...

  Groet
  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeps, nu voel ik mij klein en weerloos. Kan niets meer zeggen nadat ik gisteren eerst een mega kortsluiting had in huis nadat ik "gewoon" om 5.00 uur was opgestaan.Nadat ik e.e.a. met wat noodoplossingen weer had geklaard ging ik naar mijn fiets. Kijk nou ook nog een lekke band (die ik eigenlijk al had moeten veranderen in een winterwiel. Tezamen met de regen die gestaag viel heb ik mij overgegeven aan DAT moment van zwakte. Ik was het eigenlijk al vergeten temeer dat ik een echtmega gigantisch kerstpakket (ja gelukkig bij ons nog wel) zeker in drie keer had moeten rijden in de DF. Ik heb mijn geweten met een goed gevoel gesust totdat.............ik jou blog lees. SNIF

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben vandaag ook ons kerstpakket meegekregen.
  Het kon in mijn binnenzak.
  En dan mogen we al blij zijn, vorig jaar kregen we niets.
  Dit jaar was er ook niets voorzien, maar de Belgische vestiging heeft aan de hoofdzetel laten weten dat ze dat echt niet konden maken en is er een uitzondering voor de Gentse fabriek uitgewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik werk ook bij een bedrijf waar je een envelop krijg en dan kan je iets bestellen op een site of doneren. Dit is ingevoerd nadat de afdeling Communicatie het geklaag zat was over de inhoud van de kerstpaketten. Nu mag iedereen het - letterlijk - zelf uitzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kreeg altijd een envelop me inlogcode maar de onheilspellende stapels nieuw gemaakte dik houten gevulde fruitkisten staan sinds gisteren verspreid door de gang en de kantine........ik heb het maar gecombineerd met het aanbod om morgenochtend voor het werk uit een paar onderdelen op te halen die nooit geheel in de DF passen....dus ik "moet" echt met de BMW

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Grappig dat ik de fietsenstalling herken, terwijl ik maar een keer bij jullie geweest ben... Veel collega's zouden die nu juist niet kennen. Bij Waterschap Rivierenland hadden we een kerstmarkt. De kraam met Rituals spullen en de drank. Mijn keuze viel op een beeldje dat gemakkelijk in de Quest paste! Ook bij ons w as de parkeerterreur niet te overzien en werd er de week tevoren al uitgebreid over gecommuncieerd, met allerhande carpool- en parkeertips. halleluja! Groet van een collega!

  BeantwoordenVerwijderen