dinsdag 29 december 2015

OBT Revitalisatiepunt Dieren

Sorry, sorry dit is dus nog niet het officiële Mooi Geel verslag van de Olliebollentocht 2015. Ik ben gewoonweg te druk geweest met fietsen. Met de fietsen van anderen wel te verstaan. Huize Mooi Geel had er gisteren én vandaag een extra functie bij gekregen: dat van OBT Revitalisatiepunt.
Het OBT 2015 verslag kun je hier lezen

Het begon allemaal gisteravond op de weg terug van Lattrop naar Dieren. We vertrokken met een groot gezelschap van niet minder dan 11 velomobielrijders waarvan sommigen nog naar Nijmegen en verder moesten.  Ergens voor Zutphen besloot velonaute Roef dat het wel mooi was geweest. Nijmegen leek verder weg dan ooit. Er passeerden wat opties en uiteindelijk fietste zij het laatste stuk met mij mee  naar Dieren waar we allebei van Anja een kom heerlijke warme soep kregen en werden volgegoten met hete thee. Toen was het besluit al gevallen dat de oranje Strada van Roef zou overnachten in de Mooie Geel garage en de volgende dag weer opgehaald zou worden.

Met wat passen en meten paste het net...

Dinsdagmiddag om een uur of één stond ze al weer voor de deur. Heerlijk uitgerust voor de laatste kilometers naar het zuiden. Op dat moment piepte mijn telefoon: Maarten Sneep, onderweg van Lattrop naar IJsselstein,  meldde dat hij met zijn derde gebroken kleerhanger bij Zutphen stond en of ik materiaal had voor een noodreparatie?

Drie kwartier later werd het gezellig druk in Dieren. Maarten fietste namelijk samen met Theo van Soest die gelukkig géén pech had ;-). Sloten hete thee verdwenen in hoog tempo, de schaal met versgebakken muffins werd niet vermeden. Och, niets is ons immers te veel om velonauten in nood te revitaliseren.

Drie kwartier later werd het gezellig druk in Dieren. Van links naar rechts: Maarten, Theo en Roef

Ineens waren er vier velomobielen... 

Geschikte spullen voor een noodreparatie van een gebroken kleerhanger had ik niet maar de Praxis bouwmarkt is vlakbij en Maarten mocht het exclusieve genoegen smaken van een ritje op een stoere oranje Kronan transportfiets. Da's nog eens wat anders dan zo'n Quest!

Maarten, da's nog eens wat anders dan zo'n Quest! Toch? Roef is klaar voor vertrek naar Nijmegen.
Reparatie succesvol uitgevoerd!
Twee  tevreden klanten verlaten OBT Revitalisatiepunt Dieren

De moraal van dit verhaal: ben je een velonaut in nood en heb je dringend enige revitalisatie nodig: Velomobiel-revitalisatiepunt Dieren is (vaak ;-) bereikbaar. In  het bijzonder vlak na de Oliebollentocht helpen we je graag!

En nu moet ik als de gesmeerde bliksem aan de slag met dat OBT2015 verslag!9 opmerkingen:

 1. Ik verheug me er, zoals gewoonlijk, nu al op :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt dit jaar weer een video(verslag) dus het duurt nog heel eventjes ;-)

   Verwijderen
  2. Toch vraag ik mij af hoe een kleerhanger tot 3x toe kapot kan gaan. Te hard een bobbel in de weg genomen? Demper verkeerd afgesteld? Ben toch benieuwd hoe dat zo komt.
   grt,
   Peter

   Verwijderen
  3. Dit was nog een dunne klerenhanger, inmiddels worden ze dikker uitgevoerd.

   Bij het monteren viel me wel op dat er spanning op het onderdeel staat. Blijkbaar zijn de toleranties waarmee een Quest wordt gemaakt groot genoeg om elke fiets uniek te maken en zo onderdelen met spanning in de fiets te hebben. Dat komt de levensduur van het onderdeel niet ten goede. Uiteindelijk lijkt het een breuk door metaalmoeheid.

   Ik ben ook benieuwd hoe het komt, en of er met een ander ontwerp iets definitiefs aan te doen is, alleen dikker is naar mijn mening geen goede oplossing.

   Verwijderen
 2. Hoi Paul, fijn toch dat jij op zo'n strategisch punt zit. Misschien een nieuwe carrière?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en het OBT2015 lintje 'keep them roling' wegens bijzondere verdienst jegens mede velodioten gaat dit jaar naar.................................PAUL VAN MOOI GEEL!!!!
  Gefeliciteerd Paul net deze felbegeerde eer.
  Ondanks uitblijven van arctische omstandigheden ziet men altijd weer kans om een simpel blokje om fietsen tot een avontuur te maken. En zo hoort het ook! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De soep en de thee waren uitstekend ;-). Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik laat het trouwens aan de lezers hier, kenners van de kleur "mooi geel", over om te oordelen of er ook een kleur "lelijk geel" is. Mijn fiets is gespoten in de kleur RAL1016, ambulance-geel.

  BeantwoordenVerwijderen