zaterdag 19 december 2015

Eerste Hulp Bij OBT Keuzestress...

Heb je je aangemeld voor de Oliebollentocht in het mooie Twente? Dan rest nog de keuze van welke van de niet minder dan 8 routecombinaties je gaat fietsen. Op elk van die combinaties moet er hoe dan ook wel wat geklommen worden want het appelgebakpunt ligt op de Lönsberg en da's zo'n 80 meter bij NAP.

Ik maakte van de 4 hoofdvarianten met behulp van GPS Visualizer evenveel grafieken van de te verwachten hoogteverschillen. Per variant links deel 1 tot de koffie en rechts deel 2 vanaf de koffie. De pieken lijken heel intimiderend maar de hellingen zijn zelden steiler dan 2%.

Welke route ik ook ga rijden, voorwaarde is wel dat ik dat in een zo groot mogelijk gezelschap wil doen. Alhoewel ik het idee van verschillende routes prima vind, is samen fietsen toch voor mij wel de essentie van de Oliebollentocht.
 
Ennuh... weten jullie het al?

De korte route
De klimmen route
De makkelijke route
De slechtweer route
Let op: de grafieken hierboven zijn allemaal even breed maar de afstanden zijn wel degelijk verschillend. Klik op de afbeeldingen om ze in groter formaat te openen.

10 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me duidelijk. Met dit weer. De route voor kerels. Klimmen. Bultjes van niks. In blote bast en onderbroek. DF Traditie. Puh! :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Paul. Mooie grafiekjes, Als je naar de weersverwachting op lange termijn kijkt is de slecht weer route eigenlijk niet van toepassing, die kan dan eigenlijk wel weg. De kortste route is meer voor noodgevallen, als je te laat bij de start komt of er is iets anders aan de hand. Dan blijven er 2 combinaties over. Bij de start liggen lijsten waarop iedereen kan aangeven welke route hij van plan is te rijden. dan kun je mooi zien wat de grootste groep is en dan wordt het toch nog een sliert:-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Paul, heen is weinig keuze denk ik. Ik rij niet zo hard, we vertrekken rond 11.15 en gaan lunchen om 1 uur, dan red ik de 55 km toch niet, dus ik vermoed dat het korte route wordt. Slecht weer wordt geloof ik niet verwacht. Het tweede deel, geen idee, ik ge mee met de flow...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Let op he! De start is om 11:00u.
   De groepsfoto vindt plaats VOOR die tijd. Je moet dus ruim voor die tijd klaarstaan. Zo niet, dan rest je alleen de korte route.
   Om 13:00u lunchpauze is geen wet. Dat kan ook niet met die verspreide groepen. Je komt deze keer niet allemaal min of meer tegelijk aan zoals andere jaren. Je ontmoet elkaar meer in het voorbijgaan. Voor de een de aankomst, de ander al weer vertrek.
   Wil je elkaar spreken en echt ontmoeten moet je met elkaar afspreken en dezelfde route rijden. Dat is nu net het leuke aan deze opzet. Niet alleen in een lange sliert achter de kont van moeder Gans aan wachelen. ;-)
   Wie klimmen niet gewent is kan dat beter overslaan denk ik. Er zit al hoogteverschil genoeg in voor velen. Vergeet niet dat het winter is(!) Minder conditie, minder optimale omstandigheden. Het moet wel leuk blijven en vooral een sociale ontmoeting zijn denk ik. Dat is een van de basisgedachte altijd geweest van de Oliebollentocht. Juist elkaar weer eens zien in een (fiets)stille winterperiode. Maar er blijven natuurlijk altijd 'gekken' (Haha) die willen deurdonderen met een starre blik vooruit en asfalt vreten.

   Ik ga ook met de flow hoor. Ik zie wel. Het moet vooral een gezellig samenzijn worden voor mij. Maar als er een paar de 'bergen' in gaan ben ik wel te porren.

   Verwijderen
 6. Het wordt de dag dat de mannen van de jongens worden gescheiden :)

  BeantwoordenVerwijderen