maandag 2 mei 2016

Hallo Bandoeng! LOL komt er aan....

Het is en blijft een heel bijzonder en imposant gezicht. Het Grote Zendergebouw van Radio Kootwijk. In het begin van de vorige eeuw werden via deze plek de bekende woorden "Hallo Bandoeng"  verzonden. Die woorden werden uitgesproken door de radiotelegrafist in Nederland om de verbinding met het verre Nederlandsch Indië tot stand te brengen. Blader maar eens door de geschiedenis van Radio Kootwijk en je zult verstelt staan door de imposante techniek die toen nodig was om die enorme afstand te overbruggen.
'Hallo Bandoeng! Ja moeder hier ben ik.' | Zij antwoordt niet, hij hoort alleen een snik.
'Hallo, hallo' klinkt het over verre zee... | Zij is niet meer
En het kindje roept: 'Tabé'.  (fragment uit lied van Willy Derby)

Het was dan ook niet zo vreemd dat de hele colonne LOL-lers horecagelegenheid De Garage straal  voorbij reed en linea recta doorscheurde naar Gebouw A, ook wel bekend als de Sfinx of nog beter De Kathedraal.

De Instagrammers, Twitteraars, bloggers en fotografen in het gezelschap konden zich daar uitleven.  Het gebouw is recent helemaal schoongemaakt en ziet er weer uit als in 1923 toen het net geopend was.

Een deel van het LOL gezelschap
Op de foto!
Een weinig gefotografeerde kant van Strada 94
De Garage bij Radio Kootwijk: bijtanken met koffie en doorsmeren met appelgebak
Zit je net aan de koffie staan de eerste 'belangstellenden' al weer aan je fiets te voelen.
Al snel bleek de geur van verse koffie en appelgebak toch sterker en konden de 4 open liggers en 6 velomobilisten aanschuiven op het heerlijk zonnige terras. We waren toen ongeveer halverwege de vaste maandelijke toertocht van LOL. Het was een heerlijk haast zomers ritje en het aangekondigde klimmen viel gelukkig mee ;-). Het was heerlijk fietsen op de Veluwe! Meer ga  ik er niet van zeggen. Kom maar een keer meefietsen dan weet je wat ik bedoel :-).

Toen we op de weg terug het Apeldoorns Kanaal passeerden sloeg ik af. De laatste 15 kilometer merkte ik dat door dat mooie weer het ineens zomers druk was geworden op mijn jaagpad. Kon ik mooi oefenen in slalommen en toeteren voor de komende zomerdagen ;-)

Wim was er ook bij en schreef een verslag

2 opmerkingen:

  1. De kathedraal is voor LOL geen unicum. Als afgevaardigde van VLA waren we daar enkele jaren al eerder. De koffie/appelgebakstop was toen in het 'verre' boshuis Drie. We zijn er als ex-VLA met LOL wel overeens dat de taart daar groot is maar die van Doesburg lekkerder. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kathedraal is voor LOL geen unicum. Als afgevaardigde van VLA waren we daar enkele jaren al eerder. De koffie/appelgebakstop was toen in het 'verre' boshuis Drie. We zijn er als ex-VLA met LOL wel overeens dat de taart daar groot is maar die van Doesburg lekkerder. :-)

    BeantwoordenVerwijderen