dinsdag 16 augustus 2016

Van de weg af, het fietspad op...

De meeste kilometers, zo'n 7000 per jaar,  maak ik als forens. Héél erg saai eigenlijk. 's Ochtends 29,75 km heen van Dieren naar Apeldoorn en 's middags 29,75 km terug van Apeldoorn naar Dieren. De route kan ik dan ook met mijn ogen dicht rijden.

Tot voor een paar weken. Toen verschenen er ineens grote gele borden en rood-witte linten op mijn route. Als onderdeel van de verdere aanleg van het Park Zuidbroek in Apeldoorn Noord werd er een stukje weg van me afgepakt. En daarvoor werd ik ook nog eens een paar weken omgeleid.

Een stukje weg dat ik altijd voor mezelf had. Net na de oversteek over de A50 kon ik scherp rechtsaf en moesten de auto's linksaf en omrijden.  Over het metersbrede asfalt van een oude weg kon ik heerlijk de afrit afrollen.

Als ik zin had kon ik daar lekker spookrijden, of als een idioot slingeren. Net als een echte fietser. 

OK, het asfalt was niet erg glad meer  maar voor mij was het meer dan goed genoeg. En aan het einde perste ik mijn Strada tussen twee ruwe plantenbakken door. Met aan beide kanten een paar centimeter speling. Dat was stoer.

Vanaf vorige week is het eigenlijk allemaal mooier geworden. De weg is weg en het asfalt is nu nieuw en superglad én ik fiets op een officieel fietspad. Met paaltjes aan begin en einde, want ik snap ook wel dat die automobilisten ook wel op zoiets nieuws willen rijden ;-). Kijk en vergelijk:


8 opmerkingen:

 1. Wat smaller geworden maar je bent wel van de geparkeerde auto's af. Goed toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die auto's waren van de werklieden die het fietspad gingen uitmeten en aanleggen :-).

   Verwijderen
 2. Ziet er beter uit, maar je bent wel je voorrangssituatie kwijt als je vanaf de andere kant komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die lantaarnpalen staan nu wel erg ver van het nieuwe fietspad vandaan:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt mij een heerlijke vooruitgang, alleen die paaltjes, die blijven toch een obstakel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Overigens, ongeveer 60 kilometer per dag is een behoorlijke afstand. Dat is toch al snel zeker op een dag 3,5 uur rijden en dat is niet altijd even makkelijk. Saai zou ik het niet willen noemen Paul, eerder diehard:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou 3,5 uur lijkt me wel erg lang. Je bedoeld waarschijnlijk 2,5 uur ;-). Ik doe over een enkele reis ongeveer 1 uur en 10 minuten. Terug gaat het meestal iets sneller dan heen.

   Verwijderen