dinsdag 7 augustus 2018

Een koude kermis...

Augustus is een echte vakantiemaand. Toen ik nog forensde arriveerde ik 's ochtends vroeg op een leeg parkeerterrein waar ook het eerste uur niet veel activiteit zou zijn. Als ik in deze tijd door Dieren fiets zijn de straten leeg en stil, en niet alleen maar omdat het gruwelijk heet is. De verwachtingen voor LOL waren (qua aantal deelnemers) dan ook niet hooggespannen. Ik vertrok op tijd uit Dieren en parkeerde mijn Strada om precies 8:55 uur op de Houtmarkt. Precies op dat moment ging  het rolluik van het terras omhoog, het signaal dat de koffie klaar was!

En nu wachten op de rest
En verrassing, verrassing, na een half uurtje zaten we  daar ineens met z'n zestienen! Wel veel open liggers deze keer, maar daar kunnen die mensen ook niks aan doen ;-). Wat wellicht bijdroeg aan deze zeer goede opkomst was het voorspelde 'koele' weer. Overhitte weermannen en -vrouwen hadden zondag een koudegolfje voorspeld met temperaturen van sléchts 25-27 graden. Ja dan wil je wel fietsen, al was het alleen maar om een beetje warm te blijven.

De bestemming was Terwolde of eigenlijk Tapperij Bijsterbosch bij Welsum. Bij Welsum was het echter kermis en de Tapperij zou daarom (?) pas om 12.00 uur opengaan. Te laat voor zestien hongerige en uitgedroogde ligfietsers die om kwart over elf voor de deur staan.

Gesloten :-(

En wat doen we  nu? 
Gelukkig kwam het allemaal goed. Bij Kasteel de Haere bleken ze prima appelgebak te hebben. Op de weg terug via Deventer naar Zutphen en Dieren vond ik het met die koudegolf trouwens behoorlijk tegenvallen.

Parkeren bij Kasteel de Haere
Een gouden combinatie met dit weer: een Gulpener Weizen en appelgebak ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten