dinsdag 6 maart 2012

Een gevaarlijk gebied van witte rotsen en klippen

Zoals ik al eerder constateerde is de woon werk route per velomobiel hogere wetenschap. Het ideaal waar we naar streven blijft verborgen achter de horizon, maar we werken er wel naartoe.

Soms moet je daarvoor wat hobbels nemen. Letterlijk in dit geval. Langs het Apeldoorns Kanaal ten zuiden van Apeldoorn zitten nogal wat ruwe stukjes. Boomwortels en asfalt wat hier en daar weggevallen is. Maar er is één plekje dat altijd mijn onverdeelde aandacht krijgt.

Waar het fietspad uitkomt op Kanaal Zuid stond waarschijnlijk ooit zo'n irritant rood-wit paaltje in een fraai eilandje van witte klinkers. Het paaltje is gelukkig al heel lang weg maar het witte eilandje bleef achter in het asfalt.

Na jaren en jaren van slijtage en erosie is dat eiland een gevaarlijk gebied van witte rotsen en klippen geworden. Als ik met mijn gele boot kom aanzeilen moeten alle ankers uit en hevig deinend passeer ik dit risicogebied. De binnenbocht is al aardig uitgesleten door tweewielers die het hier blijkbaar ook een lastige passage vinden.


In Google Streetview ziet het er allemaal heel onschuldig uit.

Vandaag heb ik dit risicogebiedje gemeld bij de plaatselijke havenautoriteiten: de gemeente Apeldoorn met een afschrift naar de afdeling Apeldoorn van de Fietsersbond. Het automatische antwoord van de gemeente is al binnen:
"Hartelijk dank voor deze melding. Wij vinden het erg plezierig dat u met ons meedenkt om de openbare ruimte schoon, netjes en veilig te houden. Uw melding hebben wij doorgezonden naar de verantwoordelijke afdeling. Indien noodzakelijk wordt er voor aanvullende informatie contact met u opgenomen."
Nu maar eens zien of dit resultaat gaat hebben.

Naschrift
De Gemeente Apeldoorn heeft gereageerd en komt in actie! Lees de details in "Hevig deinen is straks voorbij"2 opmerkingen:

  1. Leuk als je daar onbekend bent en met (een beetje) snelheid overheen rijd terwijl je de 'bocht' neemt. Helemaal leuk als er wat bladeren (of recentelijk) sneeuw ligt. Dan valt het ding helemaal niet meer op. Verwijderen en het gat NETJES dicht maken, da's wat ik je zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waarschijnlijk wordt het opgelost door het paaltje weer terug te plaatsen.
    Dit is waarschijnlijk niet de oplossing waar wij op zitten te wachten :-)

    BeantwoordenVerwijderen