maandag 9 september 2013

Het hartfilmpje van de dagelijkse bergetappe

Dag in dag uit ploeter ik langs die altijd dezelfde route. Dat is het lot van de velomobielforens! 'T is niet anders. Nee, ik klaag niet. Maar valt daar dan niks van te maken?

Men neme 20 (meer mag ook) gps tracks van je woonwerkritjes. Importeer ze in Garmin Basecamp en open ze alle twintig in één grafiek (ook in Basecamp). Het resultaat is kleurrijk én vertelt een verhaal.


20 keer van werk naar huis....
Elk diep dal in dit veelkleurige gebergte is een kruispunt, een splitsing,  een stoplicht, een scherpe bocht of een andere velomobielremmende voorziening. Vanuit die diepe dalen moet telkens opnieuw geklommen worden naar een aangename kruissnelheid. Soms lukt dat, soms lukt dat niet.

Tussen die dalen zit dan ook een 5-10 km per uur brede band: aan de bovenzijde de snelste ritjes, aan de onderkant de wandeltochten. Och, 't maakt allemaal niet uit. De tocht door dit kleurige heuvellandschap is aangenaam, de uitzichten op de toppen soms adembenemend. Wie zei er dat je in Nederland nergens fatsoenlijk kunt klimmen? Ik doe het elke dag!

En aan het einde van zo'n twintig bergetappes heb dus je een hartfilmpje van de bergetappe Apeldoorn  - Dieren. Volgens mij klopt het.

5 opmerkingen:

 1. Leuk!
  Bergfilmpjes hebben wel meer kleuren hoor.
  In de praktijk overwegend grijs, maar dat kan door herinneringsverkleuring komen.
  Waarschijnlijk zijn ze 50 tinten groen/geel.
  Heel vaak heb ik ze in het rood ervaren. Alleen met klimmen in het buitenland dan. Vreemd genoeg worden ze na een zekere gewenning tijdens het klimmen vanzelf weer groen.

  Misschien was ik wel degene die roept dat klimmen in Nederland kleurloos is. Ga er maar eens aanstaan. 1000-2000 meter hoogteverschil overbruggen zonder van kleur te verschieten. Dat kan echt niet in Nederland. Als dat gebeurd lopen waarschijnlijk je remmen aan. Met echt klimmen wordt je hoofd rood, je remmen witheet bij het afdalen waarbij je van kleur verschiet bij het zien van bochten bij die snelheid waarvoor een auto een gele prent krijgt.....:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een piek van -5 km/u !!

  Hoe krijg je dat nu voor elkaar ;-)))))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. waarschijnlijk fietste ik daar even achteruit ;-)

   Verwijderen
  2. Die pieken van max. 50 kloppen natuurlijk ook niet. Dat heb ik op ik op deze route nog nooit op de teller gehad.

   Verwijderen
 3. Wat een leuk plaatje! Ga ik ook eens proberen, bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen