zondag 8 april 2018

108 kilometers voor een stuk appelgebak?

108 kilometers voor een stukkie appelgebak? Ja zo gek zijn ze wel bij LOL, de appelste ligfietsclub van Nederland. Een pelgrimage naar de veronderstelde hoogmis van het appelgebak stond dan ook al lang op het programma. Maar het lukte maar niet om voldoende gelovigen voor een pelgrimage naar het verre Drie bij elkaar te krijgen. Daar was een extra LOL rit voor nodig! Een select gezelschap van appelgebaktoegewijden verzamelde zich om stipt 9.00 uur in Zutphen. Een half uur vroeger dan normaal omdat de stand van de zon en de sterren hen dan nog beter appelgebak beloofde. Ik haakte na 15 kilometer bij het Apeldoorns kanaal  aan.

Zes velomobielrijders en één dappere roeifietser met maar één doel: de ultieme appelgebaktest bij Boshuis Drie in Drie. Voor de meesten een op en neertje van meer dan 100 kilometer.

Onder het zingen van het Sanctus Pomum worstelden de Zeven zich door de Veluwse bossen. Rakelings langs enorme groepen wielrenners en nonchalant groepjes ebikers de berm in toeterend. Het was zondag en heel mooi weer en dát kon je merken.

Bij Boshuis Drie was er nog nét een vrij plekje binnen te vinden. Even later sloten zich zes al even devote appelgebakkeurders van fietsclub VLA (Amersfoort) aan. De plechtigheid kon beginnen!

En hallelujah wat viel dat tegen ;-). We kregen een  kuub appelgebakdinges. Heel heel veel appel en eh ja dat was het dus.... Het lag als een steen op mijn maag en zoals iemand heel juist opmerkte: "Nou tot a.s. vrijdag hoef ik niks meer te eten..."  De slagroom maakte overigens wel weer wat goed. Een cijfer ga ik er niet voor geven maar Drie gaat Doesburg niet van de troon stoten!

Fiets een volgende keer mee  met LOL om de waarlijk spirituele ervaring van het Doesburgse appelgebak mee te maken.

Onder het  prevelen van het Sactus Pomum namen we  een eerste hap....
3 opmerkingen:

 1. Mochten jullie een keer zin hebben in LOL XXXL [125 km enkele reis], dan beloof ik bij deze om voor vers gebakken appeltaart uit eigen oven te zorgen :D. Wel graag van tevoren een seintje wanneer er hoeveel taarten klaar mogen staan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In dat geval leg ik ook graag de hele afstand naar jouw huis af om mee te smullen!

   Groet
   Erwin en Tante Lies

   Verwijderen
  2. :D, ik zag op Twitter dat er al meer gelegenheidsrijders zich melden. Wees welkom.

   Verwijderen