zaterdag 28 april 2018

Een rondje Schotland...

Het is weer eens zover ;-). De mooi gele Strada kan voor een week of vijf stof gaan vergaren in de garage. De Santos Travellite daarentegen zal intensief gebruikt gaan worden. Begin volgende week schepen wij ons in te IJmuiden om na een nachtje varen de Engelse kust bij Newcastle in zicht te krijgen. Reisdoel: Schotland!. Het land van haggis, kilts, doedelzakmuziek  en whiskey whisky! En van veel regen natuurlijk ;-).

De reis begint in Newcastle
Mooi Geel is Niet lelijk gaat daarom tot begin juni op zwart maar mijn fietsavonturen kunnen nog steeds gevolgd worden.

Kijk op Cycling Around The World om onze blogberichten te volgen. Je kunt je ook aanmelden voor een herinnering via email zodra daar weer een nieuw berichtje gepost wordt. Makkelijk toch? Volg je mij al via Facebook of zijn we daar zelfs bevriend, dan komen de avonturen in de Schotse Hooglanden ook daar voorbij.

Tot later!11 opmerkingen:

 1. In Ierland hebben ze whiskey en in Schotland whisky. Sleante! Veel plezier !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier Paul! Wij volgen eind augustus, maar dan met de camper........;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Veel plezier en een goede reis. Tenzij je offroad gaat is Schotland niet zo'n denderend fietsland volgens mij. Ben benieuwd hoe het jullie vergaat, ga het blog volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. We zijn in elk geval van plan het National Cycle Network zoveel als mogelijk te gebruiken.

   Verwijderen
  2. Paul, Schotland is volgens ons juist wel een mooi en schitterend land om te fietsen. Zeer zeker met jullie ervaringen en jullie materiaal. Wij hebben al twee jaar achter elkaar fietstochten gemaakt, waaronder het zuidelijk rondje Rondje Schotland 1, met een doorsteek van Oban naar Fintry, en in het tweede jaar rond de Cairgown Mountains en rond Fort Williams. Als je de drukke doorgaande wegen m.n. de grote toeristen trekpleisters vermijdt en Het NCN route netwerk neemt is het genieten. Veel plezier en goede reis. Ik ga je zeker volgen.

   Verwijderen
 4. Zoonlief heeft die ferry enkele keren gebruikt. Valt goed mee; enkel het ontschepen is voor fietsers een nachtmerrie, want je staat met je fiets in het ruim vol dieselrook spuwende auto's en vrachtwagens te wachten tot die buiten zijn... Een keer ter plaatse: Sustrans is your friend ;-) Staat bij mij nog op de planning (coast to coast), maar niet meer dit jaar. Goede reis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Jan. Ik heb alle doorgaande Sustrans routes op de gps staan.

   Verwijderen
 5. Mochten jullie Fort Williams aandoen: Ellis Brigham is daar een fantastische outdoor outfitter. Goed advies en beter aanbod dan in NL voor zaken voor in koud en nat weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel plezier, en géén lekke banden!!

  Erwin en Tante Lies

  BeantwoordenVerwijderen