dinsdag 1 januari 2019

Het Mooi Geel Jaaroverzicht 2018

Na het aftellen van de laatste minuten van 2018 (iedereen een héél goed 2019 gewenst) is de 'day after' een perfect moment voor het Grote Optellen: het opmaken van de fietskilometereindstand van vorig jaar. Net als in 2017 had ik me als 'doel' gesteld om (ongeveer) 10.000 kilometers op mijn gezamenlijke fietsenpark weg te trappen. In 2017 fietste ik 9800 kilometers en in 2018 kwam ik tot 9500 kilometers met de Strada en de Santos Travel Lite.

Dat het in 2018 ietsje minder was heeft z'n reden. Anja's onverwachte ziekenhuisopname zorgde ervoor dat ik in het ziekenhuis zat op dagen dat ik anders lekker langs de IJssel of over de Veluwe zou fietsen. Om diezelfde reden werd onze najaarsfietstocht ook veel korter dan oorspronkelijk gepland. Bovendien konden we een jaar geleden het huurhuis waar we al jaren wonen plotseling kopen. Er is dus vorig jaar ook onverwacht veel tijd gaan zitten in allerlei broodnodige klussen zoals als het isoleren van de zolder.

Maar niet geklaagd! Ik vind zelf dat ik mijn jaardoel alweer gehaald heb :-). Het gaat tenslotte om de lol, het lekker actief buiten bezig zijn. Dat is wat telt.
Geel = Strada en Rood = Santos Travel Lite. Met beide fietsen reed ik evenveel: ongeveer 4750 kilometers. In december fietste ik nog even 721 km, mijn beste velomobielmaand van het jaar. 
Uit mijn uitgebreide videoverzameling koos ik voor elke maand van 2018 memorabele, leuke of mooie fietsmomenten en plakte die achter elkaar. Kijk mee naar mijn 2018 in drie minuten. Waarschuwing voor overgevoelige ligfietsers: er komen ook rechtopfietsen in beeld ;-).
4 opmerkingen:

  1. Leuk overzicht Paul! Enne....ik heb het overleefd, die rechtopfietsen..;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook de beste wensen voor 2019 en dat we maar weer vaak mogen mee genieten van jullie belevenissen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. volgens mij heeft de extreem hete droge zomer ook negatieve invloed gehad op het aantal gereden kilometers

    BeantwoordenVerwijderen