donderdag 26 januari 2012

Ontspannen achteruithangen en gaan met die banaan

De eerste zin op pagina 18 van dagblad de Pers van 26 januari is veelbelovend: "Zie het voor je: wind in de haren, ontspannen achteruithangen en gaan met die banaan...". Dat moet wel over de velomobiel gaan!

Het goede nieuws is dat het wel degelijk ook over een ligfietsvariant gaat, maar niet over Questen en Strada's. Jammer. De Pers wijdt een hele pagina aan de Whike, een zeilligfiets, en de Qugo en de Trikke, De laatste twee zijn elektrisch ondersteunde driewielers die zo te lezen nog meer aandacht trekken dan een passerende velomobiel.
Over de Whike ligfiets met windaandrijving meldt de Pers een aantal heel herkenbare zaken.
  • Je kunt er behoorlijk hard mee (als het waait wel 50 km per uur). 
  • De wereld ziet er anders uit zo laag bij de grond (het uitzicht bestaat volgens de verslaggever vooral uit neusgaten van andere fietsers). 
  • En hij meldt nog dat niet gezien worden geen optie is: niemand kan om een zeil van 1,6 vierkante meter heen. Misschien een optie voor vm'en met een zichtbaarheidsprobleem?
De Whike kan trouwens gebruikt worden tot windkracht 7, daarboven moet je een kleiner zeil voeren of de fiets laten staan. De inmiddels bekende stormstrip gaat hier beslist niet werken.

En dit alles onder de noemer #vanAnaarBeter. Volgens mij zijn daar slimmere oplossingen voor gemaakt.
2 opmerkingen:

  1. Ik kan "Winkel van de toekomst" niet openen. Ik krijg een 404...........:(

    BeantwoordenVerwijderen