dinsdag 10 januari 2012

Voor alles is een eerste keer

Je eerste glas bier, de eerste kus en je eerste fiets natuurlijk. En voor een velomobilist komt er ook de eerste keer dat je je in het donker in het verkeer moet begeven.

Laat in de middag zoals gepland via Doesburg en het fietspad langs de Oude IJssel richting Doetinchem gereden om daar mijn vrouw tegemoet te fietsen die e-bikend van haar werk komt. Ja hier kon ik eens lekker doorscheuren.

Tja, met zo'n Strada gaat alles ineens sneller en omdat ik voorlag op schema genoot ik even van de watervogels en het geruis van de Oude IJssel. De Strada rustte ook even met dagverlichting aan naast mijn bankje.  In de verte kwamen héél langzaam twee felle koplampen dichterbij. Twee senioren met alle tijd die me bij het passeren toeriepen: "Nou u bent goed zichtbaar zeg|!!".  Hoor je het eens van mensen met levenservaring.Een telefoontje waarschuwde mij dat ik me nu echt naar de inmiddels behoorlijk donkere provinciale weg Doetinchem - Doesburg moest gaan begeven wilde de geplande ontmoeting nog gaan lukken.

OK het was natuurlijk een makkie voor mij, de e-bike hield ik fluitend bij; harder van 23 km per uur verscheen er niet op mijn teller. Heel relaxed. Maar het praat wel lastig als zo'n groot niveauverschil is tussen twee fietsers. Zij torende hoog boven mij uit, ik bevond me ergens in de diepte.

En die twee koplampen op de Strada zijn echt super. Eindelijk heb ik eens gróót licht en nog verstelbaar ook. Maar het tegemoetkomende verkeer, op deze weg helaas aan de fietspadzijde, is op dit lage fietsniveau wel extra verblindend. Er waren een paar momenten dat ik helemaal niks zag. Ook dat zal wennen.2 opmerkingen:

 1. leuk fietspad bij de ijzel! ik zal je weblog bij de mn overzicht zetten op m;n blog, zodat ik je nieuwste update's zie;d welkom in de vm-wereld

  br beekie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Paul,
  Ook wat mij betreft: welkom in de wereld van de bloggers. Marc heeft je op het Google-forum al uitgenodigd om aan een LOL-toertocht mee te gaan doen; dus dat hoef ik niet meer te doen....;)

  Langs het kanaal loop je ook nog wel een keer de kans om een ander "fenomeen" op ligfietsgebied tegen te komen: namelijk ondergetekende op de Carbon Thys 209 Rowingbike. Kortweg: Roeifiets of nog korter een Roets. Met het fenomeen bedoel ik natuurlijk de Roets......;)

  Misschien tot ziens.

  Wim - http://roeifietsen.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen