dinsdag 24 januari 2012

Heen en weer langs het kanaal

Vandaag is het dinsdag, voor mij altijd een vrije dag en voorlopig dé dag om er met de Strada op uit te trekken. Ik heb geluk want net als vorige week, moet dit de beste en droogste dag van de week worden.

De bandjes voelden wat zacht aan en blijken elk zeker 0,5-1 bar extra te kunnen hebben. En dat beetje lucht extra merk je gelijk bij het wegrijden al. 

Tijd voor een ritje langs het Apeldoorns Kanaal. Met name om te kijken of de geplande reistijd van een uur naar het werk in Apeldoorn Noord tot de mogelijkheden behoort. En om een iets kortere route door Dieren Noord op velomobiel-bruikbaarheid te testen. 

Op onderstaande Google Street View is de flessenhals in die route te zien. Het laatste stuk ervan voert over een steil bruggetje (rechts buiten beeld) met daarna twee haakse bochten. Daarna moet ik nog de drukke N786 over om bij het fietspad aan de andere kant van het kanaal te komen.

Niet hier te zien zijn de twee later geplaatste fietsremmende borden dwars over het pad. Die zijn er waarschijnlijk neergezet om te voorkomen dat fietsers onder de voorbijrazende stoomtrein Dieren - Apeldoorn terecht komen ;-)Grotere kaart weergeven

Het bruggetje laat zich moeiteloos passeren en de bochten blijken met de Strada goed te doen. Ook is het uitzicht bij het oversteken goed, dus deze route kan ik in het vervolg vaker rijden.

Verder is het een kwestie van flink doortrappen in noordelijke richting. Het is erg rustig op het fietspad en op de kruisende wegen. De teller loopt zelfs even op naar 39,5 km p/u. Hoera een nieuw record ;-). Het gemiddelde loopt langzaam op tot een zeer acceptabele 27,5 km p/u. Da's voldoende om de 26 kilometer woon werk in ongeveer een uur te doen, vermoed ik.  

Weer thuis is dat gemiddelde door de laatste kilometers door het dorp weer wat gezakt naar 27. Ook mooi natuurlijk.
4 opmerkingen:

 1. Dit zijn toch zeer acceptabele gemiddelden voor ww-verkeer.

  Je krijgt dan natuurlijk wel meer met schooljeugd te maken of valt dat op die route nog wel mee?

  Wim - die erg veel schoolgaande jeugd moet inhalen 's ochtends.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Wim, schooljeugd ws. alleen op de weg terug. 's Ochtends ben ik al om een uur of zes onderweg, dan slapen ze allemaal nog ;-)

   Verwijderen
 2. Waarom zou je met een velo een kortere route willen ? het leven is veel mooier vanuit een velomobiel.
  Ik neem vaak juist een langere route.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gerrit, wat een wijze levensles ;-) Ja je merkt wel ik moet er nog echt aan wennen dat ik velomobiel.

   Verwijderen