dinsdag 24 april 2012

Velomo-poncho, een must have voor cabrio rijders

Ik ben zo iemand die het liefst zonder schuimdeksel rijdt. Ik sleep dat ding elke dag achter het stoeltje opgeborgen mee, maar gebruiken doe ik het met grote tegenzin. Vanaf de aanschaf van de Strada heb ik slechts één keer niet-cabrio gereden. En dat was tijdens een rit met langdurige én zware regenval. Maar eigenlijk regent het bijna nooit.

Maar soms regent het een beetje. Of het is een buitje dat ongetwijfeld snel overdrijft. Geïnspireerd door een post op het weblog van Casper Jansen (Q147)  heb ik een goedkope poncho, die ik toch al had liggen, op maat gemaakt voor velomobiel gebruik. Ik heb simpelweg de onderkant eraf geknipt. En daarna opgeborgen voor toekomstig gebruik.

Tot vorige week, toen vrijwel dagelijks een front van actieve buien Nederland passeerde. De meeste dagen ging het goed en fietste ik tussen de buien door maar vrijdag kreeg de velomo-poncho z'n primeur.

Donkere wolken pakten zich al samen boven Apeldoorn toen ik de Strada uit de stalling reed voor een enkele reis vrij weekeinde. Nog in Apeldoorn ging het eindelijk eens echt regenen! En de velomo-poncho deed z'n werk. Ik bleef vrijwel droog en daar gaat het bij zoiets om. Dat ie ook nog mooi geel is, is mooi meegenomen.


De velomo-poncho, een must have voor de fanatieke cabrio rijder. Niet verkrijgbaar via Velomobielonderdelen.nl.
 
7 opmerkingen:

 1. Ha, die naam kan geen toeval zijn!
  Ik rij zelf overigens wel liever met de schuimkap, bij regen en kou.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede ideeën zijn nooit weg. Ik gebruik zelf een stormparaplu op kortere afstanden, gaat ook prima. Hoe ziet dit eruit als je in de fiets zit? In of over het instapgat? ik heb er al eens over zitten denken om een poncho met klittenband vast te zetten over het gat, maar nog nooit geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ter aanvulling: deze mini poncho valt dus ruim over je schouders en bovenarmen maar sluit het instapgat beslist niet af. Bij lichte regen voldoet dat omdat de regen door het minivizier toch niet vlak voorin naar binnen komt. Bij een echte zware bui moet het deksel er toch wel op :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die laatste zin: hilarisch.......;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer iemand met zo' n oplossing, grappig :-)

  Ook ik rijd als het nodig is met zoiets, maar dan net even anders. Voordeel van mijn oplossing vind ik, is dat het minder zweet omdat eronder meer ruimte is. Bovendien hoef ik het niet over mijn hoofd heen aan te trekken, ik maak het met 2 klittenbandjes om mijn hals heen vast.

  Groet Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Diezelfde laatste zin komt op mij over als een volkomen doelloze sneer richting WimSchermer en z'n Velomobielonderdelen.nl webwinkel.
  Ik vraag mij dus af welke onuitgesproken frustratie(s) van Paul van Roekel hiervan de oorzaak zijn. Ook constateer ik dat hij hiermee zichzelf in een ongunstig daglicht zet. Verdiende loon trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De betreffende zin is absoluut géén sneer richting Wim Schermer maar humoristisch bedoeld. Ik heb geen enkele reden voor een sneer, het werk van Wim waardeer ik juist enorm! Én ik ben een zeer tevreden klant van de webwinkel. Er zijn dus geen! onuitgesproken frustraties.

   Als deze zinsnede dus onbedoeld andere signalen afgeeft, mijn excuses daarvoor aan diegenen die op een verkeerd been gezet werden.

   Verwijderen