donderdag 19 september 2013

Even iets heel anders...

"He", dacht ik vanochtend vroeg toen ik de computer aanzette. Google heeft alweer een andere Doodle. Doodles, zijn de aan speciale dagen aangepaste Google-logo's. Vaak verrassend creatief uitgevoerd met leuke animaties.

"Eens kijken ter gelegenheid van welke dag dit nu weer is..." Ik bewoog het muispijltje richting logo, om zo het tekstje te laten verschijnen normaal gesproken de reden van de doodle meldt. Ik was wel wat verrast toen daar de tekst "Van harte gefeliciteerd, Paul!" verscheen. Ik had het kunnen weten. Ooit heb ik allerlei gegevens in mijn persoonlijke Google profiel ingevoerd. En daar wordt natuurlijk gebruik van gemaakt. En niet alleen op deze manier. Daar wordt je op je verjaardag weer eens fijntjes op gewezen.

Deze doodle zal waarschijnlijk niet wereldwijd verschijnen ;-)

5 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd Paul. :-D
  Ondanks de enigszins privacy inbreuk toch een leuke dag gewenst.

  Nee, vandaag geen Doodle.
  Ik had gisteren een balletje dat interactief kon slingeren en paaltjes om gooide die er in in cirkel omheen stonden.

  Toch even zijdelings, Google is voor mijn beleving iets te aandringend in zijn delen en voor je denken en beslissen aan het worden.
  Apple heeft de naam, maar daar merk ik persoonlijk niet veel van. Ze hebben beslissingen en keuze voor mij gemaakt kennelijk die ik zelf ook gemaakt zou hebben. Ik weet het niet. Ik heb niks te klagen over Apple.

  Google daar in tegen doet dingen namens of voor mij in het geniep.
  Diensten die zomaar stoppen of juist in werking treden.
  Ze hebben onlangs een persoonlijke Google-pagina voor mij aangemaakt. Die wil ik niet!
  Ze pesten me om de haverklap om mijn Google profiel van 'anoniem' Brandweerquest naar mijn eigen naam om te zetten. Wil ik niet!
  De voorstellen van Google welke filmpjes ik wil bekijken 'wat ik ook wel wil zien' zo op de voorgrond te duwen dat ik mijn eigen geuploaden filmpjes en kijklijsten niet meer kan terugvinden.
  Ook commentaren geven onder sommige blogs zit een valkuil. Er zit een link verstopt naar Google+ waar het ook gepubliceerd wordt.
  Ondanks dat ik deze standaard vink uitzet, zag ik toch een commentaar van mij onlangs verschijnen op Google+, volledig uit zijn verband gehaald. Zonder voorgaande commentaren van andere kreeg ik daar weer vreemde reacties op.
  Ook komen commentaren bij foto's op Picassa ongevraagd op Google+. Ik weet niet hoe ik dat moet tegengaan.
  Kortom Google je gaat me te ver. Je bent me te sneaky. Nog even en het is exit Google voor mij. Lastig met een Gmail-account en Google blogs...

  Maar ja, hoe weet ik dan wanneer mijn vrienden jarig zijn? Nou gewoon, echte vrienden staan op mijn kalender in de WC.... :-)
  Of heeft Google me nu toch in de tang?

  (Sorry, mijn commentaar is langer dan jou blog geworden)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Theo,

   geeft niet dat je commentaar iets langer is dan mijn bericht. Ik ben wel wat gewend ;-) Ik heb nog trouwens ook nog steeds zo'n verjaardagskalender.

   groet,
   Paul

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd Paul ;-)

  En idd, privacy heb je toch niet meer. Als je door een stad loopt kan men een speelfilm maken van alle camerabeelden waar je op te zien bent. Zelfde geldt voor stukken snelweg, spoorwegovergangen, tankstations en wegen in stadscentra. Als je betaald met je pas is geregistreerd waar, hoeveel en wanneer. Als je telefoneert ook. Als je mobiel ook maar aanstaat kan iemand volgen waar je bent (geweest) Veel mobiele telefoons en smartphones zijn niet echt uit als je ze uit doet....en blijven signalen zoeken/versturen. Alleen de batterij eruit halen helpt. Supermarkten en grote winkels pikken zelfs smartphone signalen op om doorstroon door de winkel te meten. De bank houdt bij wat je betaald, hoeveel saldo je hebt enz enz. Op internet houdt men bij waarheen je surft, je mail wordt op trefwoorden gescant en nog veel meer.

  Google wil idd ook mijn Strada98 perse omzetten naar mijn achternaam. Een paar keer is ze dat tegen mijn zin ook gelukt ( opzettelijk iemand een verkeerde knop laten indrukken door onduidelijkheid ) en moest ik moeite doen om het weer terug te zetten. Gevolg was wel dat mijn blog en mijn youtube filmjes van elkaar ontkoppelt werden....dat is mijn grootste bezwaar...want privacy...dat is een illusie.

  Desondanks staat mijn werkgever erop dat ik ongetrouwd ben, en dat veranderen is inloggen met constant verlopende codes, bellen naar nummers die lastig bereikbaar zijn en programma's gebruiken die eeuwig onder constructie zijn en foutcode's geven....ik vind als ik de lasten heb,dan ook de lusten. Doe dat soort dingen dan ook automatisch :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, nog een die met mij mee lijd.
   Gevolg van die zelfstandige (soms kortstondige) Google acties is wel dat mijn blog nu dan toch gespamed wordt na al die jaren spamvrij zijn. Ben bang dat ik ook over moet gaan op de gehate woordverificatie, met dat vreselijke zinnetje erbij: Toon dat je geen Robot bent....blieb...bliep..! Krrrt...tick...tick...(geweldig die Ton van Duinhoven's robot persiflage)

   Verwijderen
 3. Proficiat Paul! En een fijne dag toegewenst!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen