zaterdag 29 maart 2014

In de fiets...in het blad

Vandaag viel ie in de bus: de uitgave maart 2014 van het personeelsblad waarvoor ik begin maart op pad was. In eerste instantie zou mijn bijdrage slechts één pagina beslaan, maar ja, zo'n Strada  heeft nu eenmaal minimaal twee pagina's nodig.

Het is een mooie stukje ´velomobielpromotie´ geworden; met een oplage van 800 gaan velen dit natuurlijk aandachtig lezen. De redactie kent mij en mijn fiets al langer dan vandaag. De velomobiel-correcte titel "In de fiets van Dieren naar Zutphen", hebben ze dus helemaal zelf bedacht. En zoals gebruikelijk ziet het er weer aantrekkelijk uit.

Een staartje heeft mijn eerste bericht ook al gekregen. Er zijn ver gevorderde plannen van de ligfietsers van LOL om het hele rondje waterschap (275 km) op één dag te gaan doen. De 7e juni heb ik daarvoor in mijn agenda genoteerd. Dat wordt nog wel een hele uitdaging. Moet ik hier eigenlijk nog voor gaan oefenen? En hoeveel krentenbollen moet ik dan meenemen?

pagina 1

pagina 210 opmerkingen:

 1. Hoi Paul,
  Volgens mij hoef jij daar niet extra voor te oefenen. Onze 300-km ritten worden altijd in een tamelijk rustig tempo afgelegd. Is goed een hele dag vol te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er van uitgaand dat je 32 een rustig tempo vindt natuurlijk. Wat dat is kruis-snelheid ongeveer.

   Verwijderen
 2. 1 krentebol per uur, dus het aantal is afhankelijk hoe lang je erover doet.
  Inclusief de pauze's uiteraard. :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paul, ga je je velomobiel-collega's ook uitnodigen voor de tocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze volgen dit weblog ook :-) dus bij deze weten ze dat ze van harte welkom zijn. Ze wonen in resp. Wageningen en Ede dus qua route kan het. Er kan dan 'en route' aangehaakt worden.

   Verwijderen
  2. er hierbij vanuit gaande dat we eerst over de Veluwe rijden en als laatste langs de IJssel terug naar Zutphen en verder.

   Verwijderen
  3. Zou voor mij ook mooi zijn kan ik daar ergens een aansluitingspunt zoeken om mee te kunnen rijden.

   Verwijderen
  4. de route volgt globaal deze lijn: de route volgt globaal deze lijn: https://docs.google.com/file/d/0B-8OhyWludPheHg3VHpsWFhtSjg/edit

   Verwijderen
 4. De gpx van de route staat op google drive: https://drive.google.com/?tab=mo&authuser=0#folders/0Bx9qLG-N4p-3V1h6VDAwUzJSSVU
  De route moet alleen nog omgedraaid worden. Er is besloten met de klok mee te rijden.

  BeantwoordenVerwijderen