dinsdag 18 maart 2014

The Dutch & Their Velomobiles

Cover
Heel recent kreeg ik een exemplaar in handen van het gloednieuwe boek ''The Dutch & Their Bikes - Scenes from a nation of cyclists". De auteur, Shirley Agudo, maakte al eerder een aardig fotoboek over fietsen in Nederland. In haar vorige boekje 'Bicycle Mania' ontdekte ik toen een gele Quest met Theo (van Velomobiel.nl) erin. Dat was al leuk.

Maar nu kan Shirley helemaal niks meer fout doen bij mij! In haar nieuwe boek, een kloeke vuistdikke pil, bomvol foto's van fietsende Nederlanders Amsterdammers, is de velomobiel 'prominent' aanwezig.  Het lijkt erop dat we eindelijk de erkenning krijgen die we al jaren verdienen ;-)Shirley Agudo herself - in een Mango. Waarom trouwens niet in een Strada, beste Shirley?
Omdat David Hembrow nu eenmaal geen Strada heeft. (zie deze tweet hierover)


Dit moet Kees van Hattem zijn

En alweer twee Questen!

Ook mooi: een regen Quest
Dus naar de boekhandel en kopen dat boek! Lenen bij de bibliotheek kan natuurlijk ook. Ruim 350 pagina's, hardcover, niet minder dan 700 foto's, iets minder dan 30 euro. Oók leuk als cadeau voor buitenlandse vrienden. Mooi toch?

Er is ook een website The Dutch and Their Bikes

Copyright alle foto's: Shirley Agudo - de foto's op deze pagina worden als beeldcitaat gebruikt.


3 opmerkingen:

 1. Gelijk besteld bij bol.com! Bedankt voor deze tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De blauwe en witte Quest zijn waarschijnlijk gemaakt tijdens de fietsparade vorig jaar bij de opening van het Amsterdams fietsmuseum (tijdelijk in de Oosterkerk)
  Ze behoren aan Frans van Schoot (fietsersbondvlag) en Tony Cornelissen (tijdwaarneming NVHPV)
  BrandweerQuest

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi dank je. Nu missen we alleen nog de Quest in de regen-rijder.

   Verwijderen