zaterdag 6 december 2014

Het verhaal van Sjoerd

"Grote snaters, wat was dat!" riep Sjoerd, een stoere woerd die al wel wat had meegemaakt. Hij was als eens bijna overreden door een grote Albert Heijn vrachtauto en, op een veertje na, ontsnapt aan een grazend koeienhoofd. Sjoerd wist hoe de wereld in elkaar zat, maar dit had ie nog nooit meegemaakt.

Met gierende hartkleppen lagen Sjoerd en zijn maten na te hijgen in het donkere Apeldoornse Kanaal. Een paar seconden daarvoor lagen ze nog te chillen aan de rand van het fietspad. Ach, je had daar wel eens van die zogeheten 'mensen' die daar passeerden. Maar die maakten zoveel lawaai dat je op je gemak naar het veilige water kon schommelen.

Paniek! (Foto Ushtey op Flickr)

Maar deze keer was het anders geweest. Werkelijk uit het niets waren daar twee enorme felle lichten opgedoken en vrijwel meteen was dat ding héél dichtbij geweest. Het enige wat Sjoerd en z'n vrienden toen nog te binnenschoot was in blinde paniek tegelijk opstijgen richting het veilige water. Dat was maar net goed gegaan. Robbie, altijd al een beetje een slome sukkelaar, was nog bijna tegen dat gele ding aangevlogen. Pff, zoiets moet je niet elke dag meemaken.

Dat gele ding was alleen nog maar een fel rood licht in de verte. De bestuurder daarvan telde zijn zegeningen: geen schade. Van de ene tel op de andere was ie omhuld geweest door een ware wolk van eenden. Hij voelde de luchtverplaatsing van hun vleugels en weg waren ze, naar het veilige kanaal.


3 opmerkingen:

 1. Prachtig stuk proza over deze bijna "aanvaring". Ga zo door Paul.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verhaal :-) Zo dichtbij dat je de luchtverplaatsing van de vleugels kunt voelen heb ik ze nog niet gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doet me denken aan de gans die voor mij op de weg stond, omhoog ging, niet snel genoeg omhoog ging en achteruit opsteeg terwijl hij alle ballast loosde wat hij kwijt kon (kledders op de body,niet naar binnen gelukkig).

  Of de minder gelukkige eend, die na opstuigen een u-bocht vloog en een duikvlucht tussen de voorwielen ging maken (maar hij had het achterwiel niet gezien, helaas)

  BeantwoordenVerwijderen