woensdag 12 juli 2017

20 jaar fietsen op de digitale snelweg

Wie herinnert zich het nog? In de jaren negentig werd internet voor consumenten uitgerold in heel Nederland. In 1994 was er het fenomeen van de Digitale Stad, daar dwaalde ik al even rond. Weer wat later kwam er een modem in huis. Als ik wilde internetten moest ik tegen Anja zeggen dat ze even niet kon bellen ;-). De telefoonlijn rolde ik de trap af naar de huiskamer waar de telefoonaansluiting zat. En dan begon het modemconcert, het zogenaamde inbellen. Wat een nostalgische geluiden als je ze nu nog eens hoort.

Ik ontdekte ook dat mijn internetprovider XS4ALL een zogenaamde homepage aanbood. Met een enorme opslagruimte van waarschijnlijk wel 10 Mb! Het leek mij wel leuk om zo'n homepage te maken maar over welk onderwerp? Nou, dat was erg eenvoudig, Ik had weliswaar nog lang geen velomobiel maar ik fietste ook toen al wel veel en ver. Ergens in juli 1997 is ie toen geboren: de website Cycling Around The World. Deels in het Engels, want ik dacht groot en wilde de hele wereld bereiken ;-). 

Juli 1997: op www.xs4all.nl/˜pvroekel kon je toen dit aantreffen.
Veel meer was er niet. De meeste links werkten niet.
Deze maand is die website dus twintig jaar oud. Voor een website is dat al stokoud, durf ik wel te stellen. Door eindeloos te knutselen aan die webpagina's en er telkens nieuwe reiservaringen op de fiets aan toe te voegen werd ik ook verdraaid handig met dat hele webgedoe. Zo handig dat ik in 2001 mijn baan bij het gemeente archief verruilde voor die van webmaster bij het waterschap. 

Al vrij snel verbeterde de lay-out en kwam er meer inhoud


Nog een van de vele versies.
Vooral de eerste levensjaren van de website waren leuk. Er waren nauwelijks 'homepages' in Nederland die redelijk uitgebreid waren en Cycling Around The World heeft dan ook in dagbladen gestaan en is ooit vermeld in een boekje ;-) met tips voor het zelf bouwen van een website.

Op deze twintigste verjaardag zit Cycling Around The World al weer jaren in een modern Wordpress jasje. Elk jaar voegen Anja en ik er een nieuwe serie pagina's aan toe. En daar gaan we  de komende jaren rustig mee door. Voor het najaar staat alweer een nieuwe, dit maal wat langere, fietstocht op het programma. 

Alweer jaren is de site te vinden via www.cyclingaroundtheworld.nl
En, last but not least, al die jaren fietswebsite-ervaring maakten het een jaar of vijf geleden erg makkelijk om maar eens, kijken wat het wordt,  met een velomobielblog te beginnen. 'Weet je wat', dacht ik toen, 'ik pak een beetje lollige titel, wie weet slaat dat aan.' 


4 opmerkingen:

 1. En Paul? Is die blog een beetje aangeslagen? ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is in ieder geval mijn hub naar andere blogs :-))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens is het wel zo dat ik je Blogs ook altijd lees en waardeer hoor Paul !

   Verwijderen
 3. Same here, Al het fietsplezier begint bij Hub ¨Mooi Geel¨. alsof het de Yellow pages zijn.

  groet,
  Greenmachinist. heeft ook een blog http://buscamper2lions.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen