zaterdag 1 juli 2017

Leuker dan de beesten in het park

'T was een uur of negen en juf Lisa begon zoals elke dag bij Basisschool De Kosmos in Apeldoorn met het kringgesprek. Kon je de kinderen heerlijk een half uurtje laten kletsen en kon je zelf even wakker worden. Gisteren hadden ze met de hele groep het Nationaal Park de Hoge Veluwe bezocht, dus dat was hét onderwerp van de dag.

"En wat hebben jullie gisteren gezien in het park? Wie wil wat vertellen?"

Daan stak zoals meestal het eerst z'n vinger op. "We hebben beesten gezien... Herten, en uh, en uh ik weet niet meer hoe dit heten...met van die streepjes. En toen gingen we  frietjes eten en dat was leuk!"

"Ja!", riep Jesse, "..en er was ook een meneer met een hele rare fiets. Een gele!" "En een mevrouw met een witte", gilde Julia er dwars doorheen. Dit begon al snel uit de hand te lopen, juf Lisa klapte even kort in haar handen, en alle kinderen waren in een keer stil Ze had haar kudde goed onder controle.

"Wie wil er wat over die rare fiets vertellen", zei juf Lisa, want anders bleven ze er toch telkens maar over doorgaan. Gisteren in de bus terug waren ze ook helemaal hyper geweest.

"Ja en we mochten niet met onze handjes kijken, zei die meneer", vertelde Sem, "maar dat heb ik toch gedaan en toen zei die meneer dat er geen oogjes in mijn handjes zaten en dat ik niks zag. Dat was grappig. Hi hi."

"Ja, en wat gingen we daarna doen?", vroeg juf Lisa, in een wanhopige poging het verhaal over het wilduitkijkpunt naar boven te halen waar ze (héél bijzonder) wel 22 herten, 8 wilde zwijnen  en 15 moeflons gezien hadden.

"En toen gingen we frietjes eten", gilde de hele klas, "en die meneer toeterde heel hard. En die mevrouw ook!"
4 opmerkingen:

 1. Leuk! Heb ik ook eens gehad, maar niet gefilmd......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn kindertjes zijn daar erg immuun voor....maar er staat natuurlijk ook zoiets naast het huis, mogen ze ook niet aankomen ( maar doen het toch en klimmen er volgens mij ook op ) en accepteren gewoon dat dat een "Pappa fiets" is alsof dat heel normaal is al rijdt mama een gewone fiets....maar ze waren ook gewend aan een e-bakfiets...die van mij zullen wel nooit het idee hebben dat een fiets perse een driehoekig buizenframes is op 2 wielen :-))

  Het is wel een idee er een draaiende camera op te zetten want ik heb geen zicht op mijn oprit en het zou wel grappig zijn ( denk ik ) te zien wat ze wel niet uithalen als ze zich onbespied wanen. Of misschien toch maar niet want privacy is al iets heel schaars geworden en zal mogelijk in hun tijd van leven geheel afwezig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoiets overkomen is, als je het mij vraagt, leuk, wil je niet gemist hebben, en achteraf, eerlijk is eerlijk, ben je opgelucht dat het allemaal goed afgelopen is.

  BeantwoordenVerwijderen