dinsdag 4 juli 2017

De geschiedenis herhaalt zichDe geschiedenis schijnt zich vaak te herhalen. In kortere of langere cycli. Voor wat betreft mijn ritjes met de ligfietsers van LOL lijkt het om een cyclus van ongeveer vier jaar te gaan. Dat heb ik sinds afgelopen zondag wetenschappelijk en proefondervindelijk vastgesteld.

In mei 2013 fietste ik voor het eerst mee met LOL. Op zich al een historische gebeurtenis van formaat. En één met verstrekkende gevolgen: ik vond het namelijk erg leuk en ging veel vaker meefietsen. Heel bijzonder van die meizondag in 2013 was het feit dat er buiten mijn mooi gele Strada geen enkele velomobiel op de Houtmarkt verscheen. Dat blijkt daarna nooit meer voorgekomen te zijn.

Tot het moment dat de geschiedenis  besloot zich te gaan herhalen. Afgelopen zondag leek daarvoor een geschikt moment. Maar ik wist van niks. Ik had er geen idee van dat alle andere deelnemers die zondag min of meer toevallig hun open ligger uit de schuur trokken. Sommigen omdat ze hun nieuwe fietsje wilden showen, anderen om dat de ochtendregen vanzelfsprekend weg zou drijven.

Bij mij kon de geschiedenis die gedachte niet implanteren omdat ik simpelweg geen open ligfiets heb. Maar dat was dan ook precies de bedoeling, want mijn aanwezigheid in een velomobiel was juist nodig om de geschiedenis zich te laten herhalen.

"Ja, Paul heeft dus geen open ligger", zei iemand bij vertrek tegen één van de twee gastrijders uit het verre Heerenveen (!). "Je benen steken zo vreemd naar voren", beargumenteerde ik mijn keuze nog maar eens, en dat begreep iedereen wel.

Vorige maand namen gastrijders uit de regio Gouda stroopwafels mee. Die gingen nu goed op!
Vanwege evenementen in het centrum startten we  bij station Zutphen 
Nog maar net onderweg. Wim rijdt lek met een snelle Avocet band.  
Basisvoedsel in Welsum
Er waren geloof ik niet minder dan tien open liggers 
Ze belemmeren je uitzicht nogal met die open ligfietsen
Ach, ik hobbelde wel achter de hele kudde aan. Dat doe ik toch meestal al maar nu voelde ik me een herder van een kudde liggende schaapjes. Het tempo was ontspannen en het appelgebak in Welsum smaakte weer goed. Op de terugweg probeerden weerspannige open liggers mij van m'n stuk te brengen door over smalle onverharde paadjes te rijden. Maar gelukkig kon ik ze weer snel het asfalt op drijven.

In de zomer van 2021 moet zich dit bijzondere ligfietsfenomeen dus nog een keer voor gaan doen. Overigens is het nergens voor nodig om zo lang te wachten tot je een keer met LOL mee gaat rijden. Dat kan volgende maand al weer. Met een ligfiets óf zelfs met een velomobiel...
2 opmerkingen:

 1. Ben je iemand die zich druk maakt over miniscule details ? Je rijdt zonder kap ( in de regen ) dus je BENT gewoon een open ligger* !

  * Volgens de stelling van Quezzzt :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. volgens mij moet je daar heel nodig eens een stukje op je eigen ;-) blog over schrijven.

   Verwijderen