zaterdag 23 juni 2012

Een schoner milieu begint bij jezelf: Cyclevision 2012

Vandaag, zaterdag 23 juni 2012, voor het eerst het Cyclevision evenement bezocht. Niet met de Strada er naar toe, het was me simpelweg te ver. Samen met mijn vrouw zat ik al voor acht uur in de trein van Dieren naar Zwolle. Daar overgestapt in de Hanzeliner lijn 330 voor een uur durende rit naar Lelystad Centrum. Daar tenslotte met enige moeite twee geel-blauwe OV-fietsen uit de stalling losgeweekt voor de laatste 11 kilometer naar de Talingweg 89! Met de Strada had ik er waarschijnlijk ongeveer net zo lang over gedaan.

Gelijk al bij de ingang drukten vrijwilligers mij een gratis nummer van Ligfiets& in hand. Prima leesvoer voor de treinreis terug, zou later blijken. We parkeerden onze OV-bikes onder een bord met een veelzeggende tekst: Midland Circuit: "Een schoner milieu begint bij jezelf". Tja, dat leek me bij uitstek van toepassing op Cyclevision maar bij de combinatie met het Midlandcircuit kreeg ik toch een vreemde bijsmaak. Scheuren met benzine slurpende bolides en stinkende en walmende karts? Niet mijn idee van een schoner milieu.Het was leuk allerlei bekende velomobielen voorbij te zien komen. Zo zag ik dat LOL uit Zutphen er ook was, inclusief de Rasta-Mango van mijn dorpsgenoot Lorenz. Op het circuit draaiden nog een paar snelle jongens hun rondjes, bij de diverse kraampjes was van alles te zien. Aan het begin van de middag keerden we weer tevreden huiswaarts.
13 opmerkingen:

 1. Om die velomobielen op je laatste foto werd voor de 1 uurs race nog gelachen met de opmerking "Daar kom ik nog wel voorbij" omdat ze in vergelijking met andere velomobielen vrij hoog zijn maar met de stroomlijn en rijder zat het wel goed : die rode kwam goed met de 45+ km/u Questen mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet alleen die 2 rechts zijn van LOL. Als je heeeeeeel goed kijkt, dan zie je achter de gele Quest mijn Roeifets. Nou ja, je kunt de boegspriet en de aandrijfkabel zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoe kon ik die missen. In het fotobijschrift heb ik het goedgemaakt!

   Verwijderen
 3. Jammer dat we jou niet IRL gezien hebben.

  Wij waren er om ongeveer 10:00uur tot vijf uur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op foto nr. 4 van boven sta ik (oranje jas en rood petje) met Lorenz (uit Dieren Rasta-Mango) en zijn vader te praten. Naast mij met gele jas staat @edberg02.

  Zo zie je maar: de ligfietswereld is klein.

  Kom je 1 juli nog meefietsen met LOL. We gaan samen met Plat Zwolsch een rondje rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die veloya lijkt mij inderdaad ook érg groot voor op de nederlandse fietspaden.
  En waarom is een open ligger niks voor jou, vanwege het weer? Niet dat ik mijn open ligger nog vaak gebruik sinds ik de mango heb .... maar toch ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mark, inderdaad, het comfortabel (droog, warm) kunnen forensen in elk ! seizoen heeft mij indertijd doen kiezen voor een Strada.

   Verwijderen
 6. Ja, dat schone milieu. at mij vooral opviel is dat veel mensen met de auto naar Lelystad zijn gekomen. onbegrijpelijk als je een mooie mensaangedreven cabrio hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bang voor lekke banden tijdens de race door evt ingereden steentjes op de heenweg Casper.....het was lekke banden weer : halfnat wegdek.

  Ik ben wel in mijn velo gekomen en gegaan maar dat was ook maar 20 km fietsen ;-)

  Maar ik heb ook heel aandachtig mijn banden geinspecteerd voor de race....niet onterecht, want er waren best veel lekrijders.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Schoon milieubord was mij al eerder opgevallen. Voor dit weekeind wel van toepassing. Toch ontzettend veel fietsers met de auto helaas.

  Je zat op de tribune bijna boven op mij. Ik stond achter je in het NVHPV kraampje de hele middag. Had ik dat maar geweten.
  Vele twitteraars en bloggers heb ik IRL ontmoet, maar jou dus op een haar na gemist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben in elk geval na CV12 NVHPV lid geworden. Kreeg gratis nummer Ligfiets& en vond dat de moeite waard om vaker te ontvangen. Blad ziet er goed uit.

   Verwijderen
 9. Volgens mij heb ik jullie het terrein zien verlaten op de OV fietsen even na twaalven, toen ik met mijn rode Strada juist arriveerde :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja je had drie lampen aan, we zeiden nog: die is goed te zien ;-)

   Verwijderen