dinsdag 5 juni 2012

Mini mini vizier houdt regen buiten de deur

Het alom bekende gebruikte mini vizier op de Strada is een fijn ding. Het houdt de wind uit je gezicht en het schijnt dat je er ook nog eens sneller door gaat. Maar bij regen helpt het natuurlijk niet zoveel.

Ik heb gemerkt dat het bij hogere snelheden lastig is om de regendruppels te ontwijken. Als brildrager heb ik sowieso al snel last van minder goed zicht bij regenval. Op de rechtopfiets deed ik dan altijd een petje op een keek (nog) iets meer naar beneden. De klep hielt dan effectief de meeste regendruppels van mijn bril. Maar in de velomobiel kijk je veel meer recht naar voren of zelfs iets omhoog. Dat is normaal gesproken een voordeel maar bij regen een nadeel. Een petje met klep hielp niet zoveel, merkte ik al snel.

Eigenlijk wilde ik een vizier voor mijn helm. Zoiets als bij de Ekoi E+ helm. Maar dan zonder die helm want ik heb al een helm. Zelf iets maken dus. Voor de materiaalkeuze viel mijn oog al snel op Lexan, dat werkt prima op de Strada dus waarom niet op mijn helm?  Bij Velomobielonderdelen.nl kun je een flinke lap bestellen waaruit je ook nog een paar minivizieren kunt knippen.

Van karton heb ik eerst een malletje gemaakt en gepast. Dat vervolgens in Lexan uitgeknipt en voorzien van zelfklevende klittenband. En toen maar wachten op regen. Tja, als je het nodig hebt valt er natuurlijk weer niks.

Afgelopen week had ik op donderdag geluk. 's Ochtends regende het! Hoera! Het mini helmvizier aangeklikt en rijden maar. Het resultaat viel niet tegen. De regendruppels bleven weliswaar op het Lexan hangen maar belemmerden het zicht lang niet zo als druppels op mijn bril. Ook besloeg mijn testmodel niet. En indien nodig kon ik door mijn hoofd iets op te tillen, er net onderdoor kijken. Last but not least: met één beweging kon ik het ook weer verwijderen.

Deze week ziet er veelbelovend uit, met een beetje geluk gaat het flink regenen en kan ik definitief vaststellen of dit mini-anti-regen-velomobiel-helmvizier een blijvertje is. En misschien levert het me ook nog eens 0,03 kilometer per uur extra snelheid op ;-).
5 opmerkingen:

 1. Functie boven snelheid...maar het ziet er zo uit als dat het je in ieder geval niet zal vertragen wat ook nog mogelijk is bij sommige vormen weersbescherming.

  Maar nu zul je er wel nog meer uitzien als een maanman. Aan gillende vrouwen ben je vast wel gewend zoals iedere VM rijder. Misschien vallen ze nu ook flauw ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En let op bij drempels, want als je schuimkap tegen je neus dreigt aan te tikken, zal dit met het lexan vizier zeker lukken.

  Groeten Reindert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had de indruk dat het minivizier in elk geval de meeste druppels omhoog doet spetteren in plaats van in je gezicht maar ik vind het al snel veel te warm dus vanochtend heb ik mijn fietsbril toch maar opgehad. In combinatie met een pet blijf je dan ook best droog. Alleen regelmatig even de druppels van de bril afvegen om nog wat te kunnen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  Waar heb je die strakke helm gekocht, zoek er al tijden eentje die me past.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Peter,

   Het is een Camaleonte Glossy White Commuter Helmet. Ik heb een vrij groot hoofd en hij past perfect. Verder meer op: http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2012/01/hoofdzaak-of-bijzaak-in-elk-geval-urban.html

   Verwijderen