vrijdag 29 juni 2012

Ligfiets doet mee met de snelsten

Soms kom je op onverwachte momenten een velomobiel/ligfiets tegen. Toen ik vanochtend na een aangenaam woon-werkritje eerst even een kop koffie ging scoren vond ik in de leesmand die in elke koffiehoek op tafel ligt het boek "Moet je weten: onmisbare wetenswaardigheden". Een bladerboek vol met weetjes, varierend van de plaats van de smaakpapillen op je tong tot de danspassen van de foxtrot.

Ergens middenin waren twee  pagina's gewijd aan De snelste voertuigen.  'T is natuurlijk een willekeurig lijstje maar wel leuk dat er ook een ligfiets bijstaat.  Het is de Varna Diablo II die ooit 130,3 kilometer per uur haalde. Leuk om zo bij de eerste kop koffie van de dag zo'n snelle ligfiets voorbij te zien komen.

Als ik vanmiddag gemiddeld met de snelheid van deze Varna Diablo II zou kunnen fietsen, dan ben ik in 12 minuten thuis.


3 opmerkingen:

 1. Die vlieger gaat niet op, maar dat zal je wel weten. De Varna gaat wel snel maar niet zomaar. Daar gaat heel wat trainen aan vooraf, en zijn hele speciale omstandigheden en geprepareerde track voor nodig om die waardes te halen. Meestal op Battle mountain(september, 2 Nederlandse teams) en vanavond al op de Dekra baan in Duitsland met de Velox 2. ergens in de 90 km/uur is het doel. In september dik 130 km/uur.

  Misschien een cursus op Zwijnstein verdwijnselen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, als ik met de snelheid van de ook in dit boek genoemde Blackbird zou kunnen fietsen, zou het meer op 'verdwijnselen' gaan lijken. De fietstijd woon-werk wordt dan ongeveer 25 seconden!

   Verwijderen
  2. Natuurlijk gaat die vlieger niet op.
   Een ligfiets van 130 km/h, dat is niet evident.
   Maar huh, hoe realistisch is een auto met straalaandrijving aan 1200km/h, een productieauto aan 412km/h?
   Ik weet wel dat die technisch mogelijk zijn, maar hoe haalbaar in het dagelijkse leven? Ze rijden zich met lagere snelheiden al, bijna letterlijk, met bosjes dood.
   Dus dat een ligfiets in dat rijtje staat... is mooi meegenomen.

   Verwijderen