maandag 4 juni 2012

Snel, sneller, gemeente...

Sinds een aantal weken heb ik mijn woon-werkroute weer eens aangepast. Ik mis daardoor een stuk van het beste en snelste asfalt langs het Apeldoorns Kanaal, maar óók een trage kruip-door-sluip-door route en een steil bruggetje met haakse bochten in Dieren Noord.

Eén nadeel heeft die nieuwe route echter wel: ergens in datzelfde Dieren Noord kruist het fietspad een straat en de bomen die daar langs het fietspad staan hebben met hun wortels een paar hele gemene richels gemaakt. Op meerdere punten stuiter ik flink op en en neer en van links naar rechts. Risse schokdemper of niet, ik hou de voetjes hier standaard maar even stil.

Op een gegeven moment kwam ik op het lumineuze idee om dit bij de gemeente Rheden te melden. Vorige week dinsdagmorgen stuurde ik onderstaande melding naar de gemeente. Met het idee dat het wel even zou duren, als er al sowieso wat mee gedaan zou worden.

"Het asfalt op het fietspad langs de Harderwijkerweg waar het de Abelenlaan kruist is zowel aan de noord als de zuidzijde flink omhooggekomen (boomwortels?) Dit is niet comfortabel en kan bij nat / glad weer tot letsel en andere gevolgschade leiden. Graag herstellen."

Toen ik echter afgelopen vrijdagmorgen toevallig richting Dieren Noord fietste zag ik in de verte bij deze kruising een grote hoeveelheid lichtgevende hempjes. Nu zie ik die wel vaker maar tot wegverbetering heeft dit tot nu toe niet geleid. In dit geval waren het echte wegwerkers die met grote asfaltzagen en freesmachines de hobbels aan het gladstrijken waren.

Strada 94 kan vanaf deze week hier weer full speed door de bochten


Vandaag ben ik het eindresultaat gaan bekijken. Waar tot voor kort richels van laaggebergte-niveau het fietspad overstaken ligt nu een mooie laagvlakte. Hulde aan de gemeente Rheden. Dit is gewoon angstaanjagend snel opgelost. Ik verdenk ze ervan dat ze gewoon op mijn melding zaten te wachten. Maar snel weer een nieuwe melding verzinnen, dat houdt ze scherp.


3 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om positief over een gemeente te berichten. Ze willen echt wel hoor!
  Toch blijven ambtelijke molens langzaam draaien. Dat verandert je niet zomaar. Deze werkzaamheden zaten waarschijnlijk al lang in de pijplijn. Daar gaan vaak tragen aanbestedingen en begrotingsonderhandelingen aan vooraf. Zelfs eenmaal goedgekeurd is het geen garantie meer op uitvoering in deze tijden van hand op de knip. Potjes kunnen plots verschoven worden of de grote overheid kan dwingend aandringen op (nog meer) bezuiniging.

  Goed nieuws, maar gelijk ook weer trieste mededeling is dat de provincie Gelderland geld over heeft, maar niet weet hoe dit te besteden.....
  Maar waar is waar, wat de provincie betreft is de laatste jaren behoorlijk veel aandacht aan onderhoud van fietspaden besteed. M.n. landelijk gelegen touristische fietspaden zijn verhard en verbreed met beton. Glad maar wel een verbetering.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wellicht zaten deze werkzaamheden al in de pijplijn, maar ze zijn er nu wel lekker snel uitgekomen. Had ik het niet gemeld dan had ik misschien nog wel weken of maanden kunnen hobbelen.

   Verwijderen
 2. Kunnen ze niet een paar ambtenaren overplaatsen naar Schiedam? Ligt hier ook nog genoeg werk aan de fietspaden om opgelost te worden.

  Wel netjes zo snel. Ik heb het in Vlaardingen ook wel eens gehad dat ik iets doorgaf en dat het in no time opgelost werd. Waarschijnlijk zat het plan toen al in de pijplijn maar hebben ze het iets naar voren geschoven.

  BeantwoordenVerwijderen