dinsdag 26 maart 2013

Ben ik gevist? *

Afgelopen vrijdachtochtend. Het is zo tegen 6.30 uur en het begint gelukkig al aardig licht te worden. In mijn spiegels zie ik een felle witte lichtbron opduiken. Tja, dat kan van alles zijn. Door de bochten in de kanaalweg aan de andere kant van het water schijnen autolampen meer dan eens in mijn spiegels. Het zou ook nog een brommer kunnen zijn....

Ik sukkel rustig door met een bescheiden vaartje van zo'n 27 km per uur. Niet heel indrukwekkend, maar ach zo vroeg op de ochtend heb k vandaag even geen zin om Strada 94 de sporen te geven. Dat kan vanmiddag altijd nog.

Het felle witte lichtpuntje verschijnt weer in mijn spiegels. Toch een brommer dus en ik trap rustig door. Vlak voor het kanaalfietspad eindigt is het er weer. Nu veel dichterbij! Wat zeg ik, ik hoor het gezoem van banden, het geruis van een draaiende ketting en flits daar gaat ie me voorbij. Een ligfiets! Van de open variant.

Normaal gesproken zien fietsers alleen mijn achterkant voorbijflitsen ;-)

Ik blijf nog even verbaast doorrollen in mijn gele kuipje, maar als ik weer bij mijn positieven kom, besluit ik toch even de snelheid van deze ligger op te gaan meten. Ik kán tenslotte wel harder fietsen, ook al doe ik dat niet altijd. Op enige afstand achter deze matineuze inhaler hangend kom ik op ongeveer 32 km per uur.

Altijd hetzelfde met die ligfietsen: ze gaan veel te snel en je ziet ze veel te laat ;-) Eén vraag blijft over: ben ik nu gevist of hield ik met mijn snelheid gewoon het ligfietsverkeer op?*) gevist zoals in VIS (Velomobiel Inhaal Syndroom: de dwangmatige neiging een velombiel in te willen halen; meestal niet succesvol of permanent)

9 opmerkingen:

 1. Je was gewoon een rijdende afzetting voor die andere ligfietser ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij het rijden naar een bestemming waar je niet bezweet wilt aankomen is het toegestaan je te laten inhalen door ligfietsers of racefietsers..

  Zo niet is de schande ondragelijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bankrekening al laten blokkeren? Phishen is zo gebeurd...;-)
  Langs een kanaal is Vissen toch heel gewoon?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. http://questeen.wordpress.com/#19

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ter geruststelling Paul, ik werd op CV meermaals in de Strada door ongestroomlijnde ligfietsers ingehaald zonder dat ik daar wat aan kon doen.

  Waren overigens wel modellen waar de fietser zo plat lag dat ie z'n hoofd op moest tillen ( of een steun eronder had ) nog iets voor zich te kunnen zien....en met ongetwijfelt een heel sterke rijder erop ;-)


  BeantwoordenVerwijderen
 6. aiai, heel schadelijk voor de gezondheid dat VIS-virus. Ik zou toch maar gauw wat meer gaan trainen: longinhoud vermeerderen en trapkracht bijkweken. Wist je dat de jaarlijkse VIS-dosislimiet op amper 1,234781 ligfiets/velomobiel ligt? Opletten dus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. heb je mazzel dat die andere ligfietsende collega je niet voor "paaltje" uitgemaakt heeft

  BeantwoordenVerwijderen