zaterdag 23 maart 2013

Geen rit is hetzelfde (Video)

Sinds ik in het bezit ben van een Contour Roam2 (helm)camera maak ik geregeld opnamen in het woonwerkverkeer. In deze nieuwe aflevering (5 minuten) achtereenvolgens:

Altijd goed op blijven letten en vooruitkijken, het snelste stoplicht van Apeldoorn, een eeuwigheid duurt maar één minuut, de zwalkende scholier, passende beelden bij het bericht over  de dompteur in mij  en als uitsmijters: een hond ziet het gele gevaar en de beleefde velomobilist.

Geen rit is hetzelfde, er gebeurt elke dag wel wat! Zoals gebruikelijk is ook deze video weer uitgebreid voorzien van opmerkingen.


Alle video's tot nu toe staan in een Youtube afspeellijst

Note to foreign visitors

This video uses YouTube annotations in Dutch. In the unlikely case you cannot read this ;-) I've added subtitles in English as well. Click on the subtitle icon below the video. Subtitles can be Google-translated in any other language.

9 opmerkingen:

 1. Hi Paul,
  Thanks for the English annotations. I really enjoy seeing a video with no snow this time of year.
  Kevin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm...ik vind de versnelling van realtime waarvoor jij koos in combinatie met jouw rondkijken naar verkeer bij kruispunten wat onrustig worden voor mijn ogen/hersenen en niet plezierig kijken.

  Maar dat is mijn mening en die hoeft natuurlijk niet gedeeld te worden door anderen ;-)

  Ik heb ook de mening dat als de kijker zich verveelt in realtime afspelen en verder wil die zelf op het balkje kan klikken. Ik denk dat overigens weinigen dat zullen doen.

  Maar wellicht is het jouw stijl ( ik had ook al een hekel aan de kortste Bond film allertijden gemaakt in muziekclipstijl ) want je trakteerde ons al eens aan nog wat veel snellers, lol

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah ik vind de commentaren WEL erg geslaagd, doe je dat met youtube ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Quezzzt,

   Zoveel mensen, zoveel smaken, zoveel stijlen... Ik denk dat ik binnenkort maar eens een blogpost ga maken over de ideale velomobiel-video. Dan kan iedereen zich in de commentaren eronder helemaal uitleven ;-) Lijkt me interessant.

   En ja, die commentaren kun je via "Aantekeningen" in Youtube zelf toevoegen. De ondertiteling (bij mij Engels) moet je als afzonderlijk tekstbestand eerst maken en kun je daarna uploaden.

   groet,
   Paul

   Verwijderen
 4. Ik vind de montage, commentaren en de lengte van de video op deze manier heel netjes. Geeft duidelijk en positief het weggedrag aan. Opmerken, zonder afbranden. Laat het oordelen aan de kijker over hoewel het zonneklaar is wat er fout gaat. De beelden spreken. Ook goed gedrag wordt benoemd en getoond.

  Ik heb een hekel aan de ladingen youtube filmpje van m.n. Engelse fietsers die bewust lastige situaties opzoeken en dan iedereen verrot schelden. Vooral automobilisten zijn hun doelwit.
  Ik vind het een prima video. Je hoofdbeweging zijn in elk een teken dat je goed je omgeving scant.
  Alleen het stukje bij de oversteek duurde wat te lang...en heb ik idd doorgespoeld. Daar werd ik ook wat zweverig van.
  En vooral doorgaan! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu ja BrandweerQuest veel filmpjes laten zien dat totaal opgefokte autobestuurders in grote Engelse steden gewoon fietser van de weg af rijden. In een fimpje sneed een grote Mercedes een ligfietser, kreeg zelf krasschade van eigen actie, deuren ploppen open en er komen 5 noord-afrikaans aandoende kerels al kickboksend uit, de totaal verbouwereerde ligfietser van zijn fiets schoppend en slaand.

  Dat specifieke filmpje gaf mij de rillingen niet vanwege het geweld maar als dat mij zou gebeuren in de Quest ik me niet eens kan verweren totdat ik er uit ben geklommen en die reactietijd kreeg die ligfietser niet eens.

  Omgetrapt klem in een velombiel aan zulke kerels overgelevert zijn bezorgt mij potentieel nachtmerries. Het is al erg genoeg als je ze rechtopstaand tegenkomt...zo laf, 5 tegen 1.  BeantwoordenVerwijderen
 6. De boodschap van die oversteek wordt wel duidelijk, ook zonder ondetiteling: wat een eindeloze stroom auto's...
  Wat mij dan weer opviel: hoe mooi spookachtig die boomtakken over je heen grijpen langs het kanaal. Blair Witch Project.
  YouTube kan trouwens ook de trillingen eruit halen, dat maakt het iets makkelijker kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoveel mensen, evenveel smaken en evenveel stijlen. Je schrijft het zelf, alles in 1 zin.
  Het enige wat je kan doen is je eigenstijl maken/ontwikkelen.
  Zelf doe ik dat ook zo.
  En wat het stilstaan aan een kruispunt met een zwaaiende camera betreft.
  Ik heb daar ook wel een hekel aan, en toch, ik monteer die zwaaiende bewegingen er zelf ook meer en meer in.
  Gewoon omdat je zo een beter beeld krijgt wat er allemaal te zien is en hoe de rijder zelf alle kanten uit kijkt.
  Ikzelf hou me wel meer en meer weg van commentaar bij te plaatsen. Teveel tekst is moeilijk gelezen te krijgen en houdt de kijker weg van de beelden (de beelden waar het eigenlijk allemaal omdraait).
  De achtergrond muziek bvb is dan weer wel heel erg belangrijk, waarbij je hier geen slechte keuze had (rustige muziek).

  Ik film tegenwoordig altijd als ik aan het fietsen ben, ik ervaar teveel om het zo te laten. Maar tegelijkertijd stop ik ook mooie zaken in de montages, zodat de montage geen opsomming van ellende wordt. Maar zelf ook al ervaren dat ik meer dan eens door feeërieke landschappen geen fiets zonder het eerder te beseffen en dat mag ook gezien worden.
  Als ik een reeks van montages maak, hou ik me altijd aan een bepaalde tijdsduur, zoals bvb de reeks "an eye on the road" steevast 4,33 minuten duurt. Te lange afleveringen worden saai.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is niet het zwaaien van het hoofd per definitie wat mij 'stoort' maar het zwaaien met het hoofd op 'steroiden' omdat Paul de snelheid van afspelen heeft verhoogt in zijn filmpje. Je wordt dan zo'n 'Duracel konijn' qua bewegingen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen