zondag 10 maart 2013

Mis met Rapid Rob (Video)

Toen ik begon met velomobielrijden maakte ik al snel kennis met het fenomeen RIS, het racefietser inhaal syndroom, oftewel de dwangmatige neiging om elke wielrenner die voor je rijdt ten koste van alles in te halen.

Nu is dat vaak helemaal niet moeilijk. De meeste bukkers (ook weer zo'n woord dat ik in voor mijn velomobieltijdperk niet kende) gaan helemaal niet zo verschrikkelijk snel. Zelfs voor een relatief langzame forens als ik komen die smallebandjesmensen toch meestal snel dichterbij. Me echt bezondigen aan missen, sissen en wat voor varianten dan ook, doe ik eigenlijk zelden.

De onderstaande beelden bevatten dus uitdrukkelijk géén geval van dwangmatig inhalen ;-).  Het is gewoon één van die dagelijkse forensenmomentjes die ik met mijn nieuwe Contour Roam2 helmcamera wist vast te leggen. Aangevuld met wat ander klein forensenleed.

Note to foreign visitors

The video below uses YouTube annotations in Dutch. In the unlikely case you cannot read this ;-) I've supplied subtitles in English as well. Click on the subtitle icon below the video. Subtitles can be Google-translated in any other language.

1 opmerking:

  1. Het is ook zo dat bij kruissnelheid ( 30-35 km/u ) je al de meeste sportieve fietsers en hobbywielrenners al inhaalt, ik merkte al dat het leeuwendeel maar iets over de 30 km/u kruist.

    Slechts enkele hobbywielrenners rijden langdurig boven de 40 km/u, die zijn uitdagend want dan moet je zelf 45 km/u of sneller gaan om ze te naderen en in te halen.

    Ik heb op de terugweg eens 3 racefietsers ingehaald met de Strada die mij het moeilijk maakten en ik langere tijd 47 km/u moest gaan om ze eenmaal ingehaald voor te blijven. Maar dat hielden ze gelukkig net iets minder lang vol dan ik. Logisch want zij leveren dan gruwelijk veel vermogen en ik misschien maar de helft.

    Die drie hebben aslnog kunnen lachten want even verderop stond ik met een lekke band....erg onsportief...maar in hun ogen is het concept velomobiel op zich onsportief...lol

    BeantwoordenVerwijderen