dinsdag 12 maart 2013

Gratis banden, maar niet perfect...

Ik had natuurlijk een advertentie op ligfiets.net kunnen zetten. maar dat doe ik nog niet. ik gun de bezoekers van dit weblog nl. een buitenkansje ;-)  Het buitenkansje in kwestie is geheel gratis. Alhoewel het letterlijk niet binnen ieders bereik zal liggen. Maar ach afstand is relatief, zeker voor een beetje velomobielrijder. Dus eigenlijk heeft heel Nederland dit buitenkansje.

Wat is het geval? 

Op mijn zolder hangen 3 perfecte Perfect Moirees 47-406 banden. Twee daarvan zaten minder dan 500 km op velomobiel Strada 94, de derde is een ongebruikte reserveband die ik bij de aanschaf van mijn fiets door velomobiel.nl kreeg uitgereikt.

Vrijwel aan het begin van mijn velomobielcarrière ben ik overgestapt op Marathon Plus; de band met zekerheid voor de fietsforens die het hele jaar doorfietst. Lekke banden heb ik de laatste 6000 km niet meer gehad en M+ blijft dus.

Die Moirees zijn voor mij gewoon niet de perfecte buitenband, gebruiken ga ik ze niet meer. Het buitenkansje voor échte PM liefhebbers is het volgende:

Je kunt alle drie de banden, maar één of twee mag ook, gratis bij mij ophalen. Ik stuur ze dus niet op. Ophalen kan in Dieren of eventueel op mijn werkadres in Apeldoorn Noord.

Je kunt je belangstelling melden (1, 2 of 3 banden) via een commentaar onderaan dit bericht. Verwerking in volgorde van binnenkomst. Wie het eerst komt, die het eerst fietst. En als niemand ze zo wil hebben dan zet ik ze alsnog op ligfiets.net. Ook gratis.

Ik ben benieuwd of dit werkt... Ik verwacht dat dit bericht tot en met vrijdag blijft staan. Daarna sluit ik de mogelijkheid nog te reageren.

De banden zijn weg!

Dat ging best vlot. Dorpsgenoot Lorenz had dit bericht snel in smiezen en mag zich nu de gelukkige eigenaar van 3 PM's noemen. Voor op de Quest of voor de Mango? Hij moet ze nog wel ophalen.
8 opmerkingen:

 1. Het is aardig van je dat je ze gratis beschikbaar stelt, want ook deze banden hebben behalve de nu wel bekende nadelen ook voordelen : ze zijn niet specifiek langzaam ( mijn Strada haalde al 50+ km/u op PM's ) zoals de Marathon Plus en hebben wellicht nog de meeste grip bij winterse en natte omstandigheden voor een niet-sneeuwband. En bovendien kun je er weer ~ 7000 km mee rijden....

  Dat gezegd hebbende ben je genaaid als je hem in vriestemperaturen van het wiel moet krijgen en kun je beter 5 bandenlichters hebben ipv 3, is het een erg stugge en zware band en is de lekbestendigheid wisselvallig. Tussen de ribbels/lamellen willen nogaleens steentjes blijven steken....ook scherpe. Met regelmatig controleren kun je veel leks bij deze banden echt voorkomen. Veer comfort is verbazend laag voor zo'n grote band met veel lucht, wat met de stugheid en gewicht te maken zal hebben. Toch wil de zware achterband niet snel dribbelen wat weer een voordeel is.

  Ik wens de nieuwe eigenaar er veel plezier mee, het zijn best redelijke banden voor bijvoorbeeld een rustige toerrijder.  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook een fan van de M+ in de winter, maar je zou de PM toch echt een kans moeten geven deze lente. Het zijn wat mij betreft goede all-round banden met een fijn bochtengedrag. Ze zijn sneller en 'dribbelen' ook een stuk minder dan de M+. Maar ja, banden en velomobielrijders is een aparte combinatie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi Paul,

  ik heb wel interesse in je banden, gelukkig woon ik in de buurt.

  lorenz

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. prima laat maar even weten wanneer je ze op wil halen....

   Verwijderen
 5. Qua bochtstabiliteit gaf ik op de trike ruim de voorkeur aan de PM's. De M+ ging snel aan het schuiven. Maar da's alweer enkele jaren geleden en als ik het goed begrepen heb, zijn de M+ elk jaar weer anders.

  BeantwoordenVerwijderen