zondag 22 juli 2012

UVO waarneming

Foto: Wim Schermer
Ik heb er weer eens een gezien: een UVO, een Unidentified Velomobile Object.

Afgelopen vrijdag 20 juli 2012 spoedde ik mij op mijn normale route zuidwaarts langs het Apeldoorns Kanaal. Het moet ergens halverwege geweest zijn, toen ik een eind voor mij uit vanuit westelijke richting een gele Quest zag naderen. Het was ongeveer 16.25 uur toen deze velonaut het kanaal kruiste en snel verdween in oostelijke richting.

Mijn laatste live velomobiel waarneming dateert alweer van 28 maart. Voordat ik met de Strada ging rijden zag ik nog wel eens een witte Quest tussen Apeldoorn en Dieren maar ook die heb ik al heel lang niet meer gezien.

Altijd goed om live een velomobiel te zien. Ze zijn er dus wel.... ;-)  En mocht je in die gele Quest hebben gezeten dan hadden we elkaar dus bijna ontmoet.


10 opmerkingen:

 1. Ik ben tot nu toe enkel nog maar velomobielen op de weg tegengekomen dichtbij de werkplaats in Dronten en in de omgeving van CV 2012.

  Dan ook weer, erg ver buiten Lelystad ben ik niet geweest, Enkhuizen/Hoorn, Dronten en Steenwijk. Ik moet rondtoeren nog een beetje ontdekken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, gele Questen... die zie je niet zoveel :D

  Ik kom dit jaar vrij regelmatig Velomobielen tegen. Opvallend vaak zelfs. Een goede zaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd leuk als mijn Quest in beeld komt op andere blogs. Maar .... als de foto rechtstreeks en zonder gevraagde toestemming van mijn blog komt, mag de naam van de maker er minimaal wel bij.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, de andere Wim heeft natuurlijk wel gelijk. Maar zo uniek is zo'n gele Quest nou ook weer niet hè ;)

   Hoe weet je nou dat het echt de jouwe is.....:).....? Geen neksteuntje, ook geen andere kenmerken. Blijft lastig. Ze lijken zo op elkaar hè, die gele bananen ;)

   Verwijderen
  2. De Quest is niet uniek, al hebben er maar heel weinig een SuperNova E3 LED lamp.
   De opname staat op: http://wimschermer.blogspot.nl/2009/07/rondje-schermer-en-beemster.html. IMG1599 komt echt uit mijn Canon Powershot G10.
   Als oud beroepsfotograaf vind ik het niet leuk als mijn opnamen zonder overleg worden gebruikt.
   Groeten,
   Wim

   Verwijderen
  3. Ik had ook al aangegeven het met je eens te zijn, want mijn eerste zin was: "Tja, de andere Wim heeft natuurlijk wel gelijk."

   Eerste zinnen zijn vaak belangrijk in een reactie, soms de laatste en soms staat de meest belangrijke informatie in het midden ;)

   Verwijderen
 4. Als het echt hard ging, dan was het misschien Marc wel :)

  Nico kan natuurlijk ook nog.

  Hier in de buurt ken ik eigenlijk verder geen mensen met een gele Quest.

  Wel een blauwe Strada, een oranje Quest, nog een blauwe Strada, een witte Quest, nog een witte Quest, enz, enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heren, heren. Mijn excuses voor dit alles. Ik zocht 'gewoon' een plaatje van een gele quest in google en dacht er even niet verder bij na. Heb de betreffende foto dus nu maar verwijderd. Ik had de bron moeten vermelden, doe ik anders ook meestal...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Paul,
  Ik heb niet gevraagd het plaatje te verwijderen. Gebruik hem gerust.
  Zet er alleen bij dat ie van mijn blog komt.
  En ja, een mailtje vooraf wordt op prijs gesteld.
  Wim - twijfelt nu of ie zijn professionele fotografische overgevoeligheid wel goed heeft geuit - Schermer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoe ingewikkeld het gebruik van fotomateriaal is dat je vindt op het internet blijkt nu ik heb opgezocht waar ik deze foto vandaan heb. Google afbeeldingen zoeken stuurde me naar http://www.recumbentblog.com/2010/03/13/wim-schermer-305-quest-for-sale/. Maar het blijft natuurlijk een foto van Wim.

  BeantwoordenVerwijderen